Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

El Sant Gabriel agafa forma amb Loren Rubio al capdavant

Després del descens del primer equip i d'anunciar dos entrenadors diferents, finalment serà el tècnic del filial qui lideri la nova etapa de les blaves a Segona

Futfem.cat | Pedro Salado

Amb el descens del primer equip consumat en l'última jornada de Lliga, el Sant Gabriel s'ha vist obligat a reestructurar tot el seu organigrama. Han estat diferents les propostes que ha valorat el mecenes del club Joan Llandrich i les divergències sobre el rumb que havia d'agafar l'entitat han portat al Sant Gabriel a presentar dos entrenadors diferents en menys d'una setmana.

El primer escollit per liderar el nou projecte va ser Pedro Martín, fins aleshores entrenador del tercer equip i coordinador del futbol base. Martín explica perquè es va apostar per ell, en detriment de Toni Camacho, que havia dirigit l'equip tota la temporada: "Vam valorar la possibilitat que Camacho continués en el seu càrrec, però quan parlem amb ell veiem que va més ràpid que nosaltres. Tenint en compte els problemes econòmics del club, decidim frenar una mica". Motius amb els quals coincideix el mateix Toni Camacho: "Per al club, ara mateix, pesa molt l'aspecte econòmic i els meus objectius eren massa ambiciosos per a ells". Arribats a aquest punt, el Sant Gabriel ofereix a Camacho la possibilitat de continuar a l'entitat, això sí, fent un gran pas enrere en la seva trajectòria. El club adrianenc ha ofert la direcció del juvenil-cadet al fins ara entrenador del Sant Gabriel a la màxima divisió, un gest que no ha acabat d'agradar a Camacho, i que Pedro Martín reconeix que és una oferta molt inferior: "Li hem ofert aquest equip entenent que dirà que no perquè segur que se li obriran noves portes". Portes que Camacho confessa ja té obertes: "Tinc algunes ofertes sobre la taula i encara no he decidit el meu futur. Crec que en breu ho sabré".

Aquest primer relleu a la banqueta, però, no ha estat el definitiu. Pocs dies després, el Sant Gabriel va fer marxa enrere en la decisió de nomenar Pedro Martín com a entrenador del primer equip, en favor de Loren Rubio, fins aleshores tècnic del filial blau. Martín explica que la seva proposta era "massa esbojarrada" i que el màxim responsable del club, Joan Llandrich, va preferir una via més continuista, com explica Loren Rubio: "La idea inicial, amb Pedro al capdavant, era diferent de l'actual. Es parlava d'una petita revolució, però al final vam parlar Joan, Pedro i jo i vam decidir que era millor donar una certa continuïtat a tot plegat". Una decisió que Pedro Martín va acceptar sense cap problema: "Jo no tinc cap ambició en portar el primer equip. El vaig agafar sense problemes, però Loren té més ambició en aquest repte".
El ja nou entrenador del primer equip només té paraules d'alegria per expressar com se sent ara mateix: "Em fa moltíssima il·lusió, és un repte enorme". Loren coneix a la perfecció la categoria, com a entrenador del filial, però assegura que nota la responsabilitat: "Tot i que tornaré a portar el mateix grup, ser el primer equip de l'entitat pesa molt, és una responsabilitat i segur que elles també ho senten així".

El coordinador del futbol base i entrenador de l'equip de Preferent, Pedro Martín, reconeix que la imatge que ha donat el club aquests dies, anunciant entrenadors i fent-se enrere, no és la millor per l'entitat i que, no es va actuar de la millor manera: "Segurament ens vam precipitar més del compte. Si haguéssim esperat unes hores més a tenir-ho tot lligat, no hauria passat això".

ANY DE TRANSICIÓ
L'entitat de Sant Adrià ha hagut de reestructurar totes les seves categories. El primer equip jugarà a Segona Divisió i el filial ho farà a Preferent, mentre que desapareix el tercer equip i s'apostarà per potenciar més els juvenils-cadets del club. A la banqueta seuran els mateixos dos homes i els grups que dirigiran seran també els mateixos.
Amb el descens, el club té assumit que les jugadores de Primera marxaran i les que quedin, es podran incorporar a l'equip de Loren Rubio: "La meva idea és mantenir el bloc de l'any passat. Hi haurà màxim 5-6 canvis. La setmana que ve em reuniré amb les jugadores que queden de l'A per veure qui està interessada en continuar".
L'objectiu del club aquesta temporada és fora dels terrenys de joc, com explica Pedro Martín: "El club no s'aventurarà a pujar perquè econòmicament és inviable ara mateix. Hem de treballar de valent per trobar fons de finançament i quan haguem eixugat el deute podrem començar a pagar els desplaçaments de les jugadores per venir a entrenar". Martín no vol repetir la complicada situació que es va viure al tram final de la temporada: "No ens agrada el que ha passat aquest any. Hem de poder assumir petits sous i fer front a totes les despeses", i confessa que el club no ha fet una bona gestió: "Probablement hem estat cinc anys vivint un somni per al qual no estàvem preparats. Si no haguéssim baixat esportivament, hauríem hagut de renunciar a la categoria".

A LA CAÇA DE JUGADORES
La fuita de jugadores del primer equip és ja una realitat i els diferents clubs veïns miren cap a Sant Adrià per reforçar els seus equips amb les futbolistes que marxin. Les blaves han perdut ja forces jugadores. A la marxa ja anunciada de Marta Turmo als Estats Units s'han d'afegir les d'Eva Llamas, Carla Gómez i Laura Díaz, que han fitxat pel Granadilla de Tenerife, conjunt que està disputant la promoció d'ascens amb el Levante Las Planas. Tampoc continuaran les futbolistes que vénen de fora i a qui el club pagava l'allotjament, com és el cas d'Helena Serrano, Xiki o Glòria Pelegrí. D'altra banda, les joves Laura Benito i Leti han rebut ofertes interessants per deixar el club blau. Loren Rubio assegura que "serà difícil que es quedin" al Sant Gabriel, tot i que explica que les jugadores encara estan decidint què fan amb el seu futur.

 

Notícies relacionades

Comenta