Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Duels amb olor internacional

Els últims partits de Lliga entre Barça i Atlético han anat precedits d'aturades de seleccions

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Comença a ser una tradició que abans d'un enfrontament entre el Barça i l'Atlético a la Lliga, hi hagi una aturada de seleccions. Aquests dos equips, amb el permís del Levante, és molt possible que acabin sent els que lluitin pel títol a final de temporada cosa que fa que els duels directes es converteixin en partits per guanyar la Lliga. És per això que sorprèn que, per tercera vegada consecutiva, ambdós entrenadors tinguin pocs dies per preparar un enfrontament tan important amb la plantilla al complet.

La temporada passada, els dos partits entre Barça i Atlético van ser precedits d'una aturada de seleccions amb més de mitja plantilla marxant amb el seu respectiu combinat nacional. A la primera volta, 14 blaugrana i 12 'matalasseres' van ser convocades amb la selecció espanyola jugant un partit classificatori a Tel Aviv, mentre que les brasileres Andressa Alves i Ludmila Da Silva van disputar un torneig amb el Brasil a la Xina.

Però a la segona volta el ritme de competició es va veure més afectat. El Barça va perdre 10 jugadores per 7 de l'Atlético en una aturada on les jugadores van participar en diferents tornejos. Espanya va competir a la Copa de Xipre, Martens va jugar la Copa Algarve a Portugal, Fabiana va anar convocada amb el Brasil i Paraluta va jugar amb Romania la Gold City Cup a Turquia. Però la pitjor part va ser per Toni Duggan. I és que Anglaterra va participar en la Copa She Believes, que es disputava als Estats Units i la davantera va arribar a Barcelona dos dies abans del partit.

En aquesta nova aturada abans del duel de més nivell que pot oferir la lliga espanyola, el Barça ha perdut 15 jugadores mentre que 12 són les 'matalasseres' que han anat amb la seva selecció, que haguessin estat 13 si Jenni Hermoso no hagués causat baixa per una lesió d'última hora. Per sort, en aquesta aturada els compromisos van acabar màxim el dimarts i avui els entrenadors ja compten amb la plantilla al complet per preparar el Barça-Atlético de dissabte. Tot i això, Fran Sánchez va ser contundent a l'hora de parlar d'aquesta confessió del calendari: «No està pensat per equips que juguen diverses competicions amb jugadores internacionals».

 

Notícies relacionades

Comenta