Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Un bon intercanvi de cromos

Diverses jugadores han vestit la samarreta del Barça i l'Atlético els últims 5 anys

Pedro Salado (Futfem.cat)

Al món de l'esport, cada temporada les plantilles canvien. Hi ha altes, hi ha baixes i moltes jugadores emprenen nous camins fitxant per un altre equip. Això afecta qualsevol club i els grans també ho viuen, veient a vegades com una jugadora marxa i fitxa pel màxim rival a la Lliga. Amb el duel entre Barça i Atlético d'aquest cap de setmana (diumenge 18.00 hores), repassem les futbolistes que han vestit la samarreta d'ambdós equips les últimes temporades.

Cal començar per dues jugadores que han fet el canvi directe. Andrea Pereira ha arribat al Barça aquest estiu provinent de l'Atlético, mentre que Olga García ha fet el canvi invers. Formada a les categories inferiors de l'Espanyol, la central barcelonina va jugar dues temporades a Madrid i va ser una de les incorporacions del Barça per aquest nou curs. D'altra banda, la davantera de Dosrius va passar pel filial i el primer equip blaugrana, va marxar al Levante, va tornar a Barcelona i aquest estiu ha fet les maletes cap a l'Atlético, ja que al Barça es va quedar sense minuts. Serà un partit especial per ella tot i que caldrà esperar per saber les seves impressions, ja que l'Atlético no ha concedit cap entrevista a cap mitjà català.

A Olga i a Pereira se li ha d'afegir una altra futbolista que estarà de nou en un Barça-Atlético, però amb una samarreta diferent de la que va vestir l'última vegada. Es tracta de Jenni Hermoso. La madrilenya es va formar a l'Atlético de Madrid i després de passar pel Rayo va estar quatre temporades al Barça, on va guanyar dos 'pichichis'. L'estiu del 2017 va marxar al PSG, però aquest curs va anunciar la seva incorporació al conjunt 'matalasser' amb el missatge: «torno a casa».

Si mirem més enrere, cal destacar a María 'Mapi' León. La central blaugrana va entrar als llibres d'història del futbol femení en convertir-se en la primera jugadora traspassada entre equips de la lliga espanyola. María León va estar tres temporades a l'Atlético i l'any passat va fitxar pel Barça per convertir-se en una central de referència els esquemes de l'equip blaugrana. Però el conjunt català també va perdre una defensa. Laia Aleixandri va abandonar el club a la recerca de minuts i va fitxar per les 'matalasseres' com a clara aposta de futur.

Dues jugadores més jugaran contra el seu exequip, les dues 'matalasseres', tot i que ja , però va ser futbolista del Barça del 2011 al 2014, mentre que Andrea Falcón va arribar a Barcelona amb 15 anys i el 2016 va fer les maletes per anar a Madrid. D'altra banda, cal fer l'apunt de les jugadores que actualment juguen al Levante, tot i que tenen passat als dos clubs que s'enfronten aquest diumenge, Sonia Bermúdez i Marta Corredera. La dues jugaven al Barça i el 2015 'Soni' va aterrar a Madrid, mentre que Corredera ho va fer l'estiu següent, després de passar per l'Arsenal.

 

Notícies relacionades

Comenta