Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Justícia poètica

Un Espanyol superior tant en joc com en ocasions, sotmet el Madrid i aconsegueix la segona victòria consecutiva contra un rival directe

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

El Madrid es planta a la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb la sorpresa de trobar-s'hi dos obstacles: d'una banda, l'Espanyol, rival directe en la taula classificatòria; de l'altra, un sol que no para de fer la guitza, especialment a la zona que defensa el conjunt visitant. La portera madrilenya, Paola Ulloa, utilitza més les mans per fer de visera que no pas per aturar les ocasions de les blanc-i-blaves. El domini del joc de les de Joan Bacardit és inapel·lable, però no aconsegueixen xutar a porta, desaprofitant l'arbitrari avantatge meteorològic.

A manca d'encert per traduir el bon futbol de les 'periques' en situacions de perill, la pilota aturada sempre s'erigeix com un atractiu desllorigador. Cada vegada que l'àrbitra xiula córner a favor de les locals, els aficionats es freguen les mans. Però el gol es fa pregar i es comença a respirar certa impaciència. I més quan, en el minut 38, Maria Llompart erra una ocasió manifesta de gol executant una volea excessivament centrada. L'equador s'acosta i tant les barcelonines com les madrilenyes semblen trobar-se en una travessia pel desert, sense que es pugui endevinar cap oasi. En el minut 41, encara que sembli impossible, l'Espanyol tornar a perdonar una acció imperdonable mitjançant la corpulenta davantera Eli del Estal. És córner, i la '9' de l'Espanyol, aprofitant els seus centímetres, es redimeix de la jugada anterior rematant l'esfèrica amb la testa al fons de la xarxa. 1-0. Les de Joan Bacardit respiren alliberades.

El Madrid està obligat a reaccionar, i la segona meitat és l'escenari ideal per reivindicar el seu orgull. L'equip de la capital espanyola pren el protagonisme del joc, obligant a l'Espanyol a recular. Les jugadores madrilenyes trepitgen cada vegada amb més freqüència l'àrea de Mariajo, la portera blanc-i-blava. L'empat sembla més a prop que mai, però a les futbolistes 'periques' no els hi tremolen les cames i allunyen les internades visitants. Els seguidors locals, que en la primera meitat es fregaven les mans, en la segona es mosseguen les ungles. El Madrid segueix insistint, però no troba el camí per ferir les de Joan Bacardit, que mostren una solidesa defensiva digna de menció. El final de l'encontre s'acosta i, lluny d'esdevenir un setge visitant, mostra la rebel·lia 'perica'. Les blanc-i-blaves comencen a assistir amb assiduïtat l'àrea visitant, a la recerca de la sentència. Però la pólvora sembla tornar a estar molla, i el matx pren dosis elevades d'emoció.

Els aficionats locals demanen l'hora assenyalant-se el canell. L'Espanyol no pateix en excés per conservar el preuat resultat i el Madrid esgota les seves últimes opcions amb jugades estèrils. Però ja no s'hi pot fer res, ja que l'àrbitra xiula el final del partit. Amb aquesta ajustada victòria, l'Espanyol suma 13 punts i, a l'espera d'altres resultats, s'enfila fins a la sisena posició. Pel que fa al Madrid, es mantenen amb 7 punts, poden caure en el penúltim esglaó de la taula en cas de victòria del Sevilla.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta