Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Condemnades a mort

L'Espanyol elimina totalment el pressupost del femení, abandonant l'equip que més títols ha guanyat a l'entitat a un futur incert

Futfem.cat | Pedro Salado

Condemnat a la desaparició. Així es a troba hores d'ara el primer equip de l'Espanyol després que el club hagi retirat per complet el pressupost de cara a la temporada vinent. L'entitat blanc-i-blava obliga a la secció a "autofinançar-se" per sobreviure i intentar mantenir la categoria en un any que es preveu dramàtic. Segons el club, la difícil situació econòmica que atravessa l'entitat de Sant Adrià els ha obligat a prendre aquesta mesura. El vicepresident de l'àrea de futbol femení, Albert Garrofé, ho va comunicar ahir al vespre a tota la plantilla en una reunió tensa en què les jugadores també van dir-hi la seva. Les futbolistes no entenen que el club digui que no disposa dels 100.000 euros que necessitaria l'equip per garantir els sous de jugadores i cos tècnic. Tampoc entenen que aquesta notícia arribi ara, a les portes de les vacances. "No és una decisió que prenguin ara, està clar que això ja ho sabien feia mesos", expliquen fonts properes al vestidor. Aquest gest s'interpreta com un menyspreu a la secció de futbol femení que considera que "tenien dret" a conèixer aquesta notícia abans, per tal de poder treballar en solucions. Ara, des de la secció femenina es treballa a contrarellotge per aconseguir el finançament necessari a partir de diversos patrocinadors que puguin cobrir el pressupost de l'equip. Una situació límit que, malauradament, des de dins de la secció no creuen que sigui temporal i veuen més aviat com un primer pas cap a la desaparició del femení: "Anirà a pitjor. Volen eliminar-ho i en comptes d'això, el que fan és que s'autodestrueixi", expliquen.

Si no es troben patrocinadors forts, la confecció de l'equip serà molt complicada i l'Espanyol només podrà lluitar per mantenir la categoria. Un objectiu que està molt lluny de la llarga història d'èxits de l'equip blanc-i-blau. El femení és, de llarg, l'equip que més títols acumula a les vitrines de l'Espanyol, un total de 6 Copes de la Reina i una Superlliga. El conjunt blanc-i-blau compta també amb l'honor de ser l'únic equip que ha completat totes les edicions de la Lliga femenina a la màxima categoria. A més de ser l'equip que més Copes acumula, l'última precisament en el primer any d'Albert Garrofé com a màxim responsable del femení. Des de l'arribada de Garrofé la temporada 2011/12, el pressupost del femení ha protagonitzat una davallada constant. En quatre anys, el pressupost s'ha reduït al voltant d'un 60% i queden molt lluny el mig milió d'euros de pressupost que tenia l'equip que va aixecar la Copa de la Reina per últim cop.

REACCIONS
La primera reacció es va fer pública ahir al matí, quan el portal web de l'Espanyol anunciava la marxa de José Antonio Montes. El tècnic que va aconseguir classificar l'equip per a la Copa de la Reina aquesta temporada deixa el club després d'una temporada i mitja. L'oferta més que insuficient del club i les poques perspectives de poder mantenir un equip competitiu han estat els motius pels quals Montes no continuarà al front del primer equip. El club treballa ja per buscar substitut, amb entrenadors que estiguin dispossats a acceptar una retribució simbòlica i un futur incert.
D'altra banda, malgrat la convulsa situació i la manca de suport que ha mostrat el club, la resposta de les jugadores ha estat més que positiva. El vestidor no va dubtar en mostrar el seu compromís amb l'equip i mantenen la confiança que es trobi el finançament necessari per poder mantenir-se al club. En aquest sentit, el més complicat en cas de no aconseguir patrocinadors és garantir la continuïtat de les futbolistes que vénen de fora de Catalunya com Lombi, Kenti Robles o Troyano, entre d'altres.

 

Notícies relacionades

Comenta