Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

A lesió per partit

Els problemes físics del Barça s'acumulen i fins a onze futbolistes s'han vist afectades fins ara

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Comença a deixar de ser notícia que el Barça acabi els partits amb una jugadora lesionada. I és que fins a onze blaugrana -Gemma Gili, Marta Torrejón, Van der Gragt, Bussaglia, Hamraoui, Patri, Alexia, Mariona, Martens, Bárbara i Candela- han patit problemes físics al llarg de l'any. Tot això sense comptar la setmana on més de mitja plantilla (i staff) va caure malalta després de Kazakhstan, ni tampoc baixes com la d'Andonova davant al Madrid, en tractar-se d'un procés víric. En les últimes setmanes, la infermeria s'ha omplert fins al punt que Fran Sánchez, també afectat pel Mundial sub-17, no ha hagut de descartar cap futbolista del primer equip i ha hagut de mirar al filial per completar les convocatòries de 18 jugadores.

Actualment, el Barça té sis jugadores lesionades: Mariona porta gairebé un mes fora per una lesió al recte anterior de la cuixa esquerra; Bussaglia tres setmanes amb problemes musculars; Van der Gragt 10 dies amb una lesió al genoll esquerre; i Hamraoui duu 7 dies fora amb problemes al bessó dret. L'única lesió de gravetat és la de Gemma Gili, operada del turmell dret, i que es perdrà els pròxims tres mesos. A tot això cal afegir-hi la lesió de Bárbara, que no va acabar el partit davant el Madrid. Amb el precedent del fitxatge de Perle Morroni -per suplir Leila la temporada passada- i davant la gran quantitat actual de baixes fan obligada la pregunta de com es reforçarà el primer equip blaugrana.

«A dia d'avui estem utilitzant les jugadores del filial. Es veurà en el futur si s'ha de considerar fitxar una jugadora o no» van ser les paraules de Fran Sánchez en ser preguntat pel tema abans del partit contra el Sevilla. El propi tècnic també va afirmar que, excepte Gemma, totes les altres lesions són a curt termini: «Esperem que, quan tornem de vacances, les puguem tenir totes disponibles». D'altra banda, el màxim responsable del femení blaugrana, Markel Zubizarreta, també ha reconegut a Futfem.cat les seves intencions: «Confiem en el filial». Així que d'aquestes declaracions es pot extreure que no es mirarà fora per suplir lesions.

De moment s'estan complint les paraules tant de Sánchez com de Zubizarreta. Futbolistes com Laia Codina, Carla Armengol, Paula Gutiérrez o Jana Fernàndez han completat alguns dels entrenaments i convocatòries del primer equip en les últimes setmanes, amb la lateral de Sant Esteve Sesrovires debutant en Lliga davant el Madrid. Però tornant a les declaracions de Sánchez; si bé és cert que les lesions són a curt termini, s'ha de dir que últimament són molt freqüents, amb Bárbara sent-ne l'última víctima. I veient la càrrega de minuts que duen algunes futbolistes, sobretot en defensa, no seria d'estranyar que apareguessin més lesions en un futur pròxim. Caldrà veure si la infermeria del Barça es buida o es manté i l'equip ha de mirar fora.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta