Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Fins a deu jugadores del Barça queden lliures

Un bon gruix de futbolistes poden negociar el seu futur des d'aquest 1 de gener

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Comença un nou any ple de reptes al terreny de joc, però també als despatxos. Ja és 2019 i això vol dir que les futbolistes que acaben contracte a final de temporada són lliures per negociar amb qualsevol equip si volen canviar d'aires. Al món del futbol femení, aquestes situacions són habituals amb els clubs tenint aparaulades les renovacions però anunciant-les un cop acaba la competició. En el cas del Barça, 10 són les futbolistes que acaben contracte aquest juny de 2019, però això ni molt menys vol dir que es desvinculin de l'entitat blaugrana.

A la porteria, aquest passat estiu va arribar Pamela Tajonar, que va firmar per una temporada. La mexicana només ha disputat la Copa Catalunya i un partit de lliga, però el seu rol era clar des del moment del fitxatge. Als seus 34 anys i amb Sandra Paños amb contracte fins al 2021, Tajonar seguiria al Barça com a suplent i sent una veu veterana per les joves porteres del planter.

A la defensa, les dues laterals suplents acaben contracte el proper juny. Amb Leila ja plenament recuperada, ella i Melanie Serrano es reparteixen els minuts amb la mataronina tenint un pèl més de protagonisme. Però Melanie duu 15 temporades al Barça, i amb Leila formen una banda esquerra realment sòlida. Un cas diferent potser és el de Gemma Gili. La de Castelló de la Plana viu la seva vuitena temporada de blaugrana, però va renovar per només un any l'estiu passat. Actualment lesionada, Gili ha demostrat ser una bona opció al lateral dret per donar descans a Marta Torrejón.

Entre la defensa i el mig camp hi ha el cas de Marta Unzué. La futbolista navarresa va renovar fins al 2020 aquest passat estiu i va ser cedida per aquest mateix període de temps a l'Athletic Club. Però cal tenir present que el Barça la podria recuperar en qualsevol moment i amb les baixes en defensa i també la desvinculació de Bussaglia fa que l'equip estigui just d'efectius. Unzué és una jugadora amb experiència en diferents demarcacions que sempre ha complert quan ha jugat.

Quant al mig camp, hi ha tres casos. D'una banda hi ha Vicky Losada i Alexia Putellas, dues de les quatre capitanes del Barça. L'egarenca va aterrar de nou a Barcelona el 2016 procedent de l'Arsenal i des de llavors ha continuat sent una jugadora important per l'equip tant pel nivell amb els peus com amb el cap. Pel que fa a Alexia, la de Mollet del Vallès va començar la temporada amb menys minuts dels habituals, però a base de gols (és la màxima golejadora a la lliga amb 9 dianes) ha tornat a agafar protagonisme i el seu nivell està sent clau pel Barça aquest any.

El tercer cas del mig camp és potser el més intrigant de cara a aquest proper juny. Nataša Andonova va arribar l'estiu del 2017 a la disciplina blaugrana i la temporada passada va tenir un paper important dins l'equip. Aquest any, la macedònia ha jugat tots els partits de Champions sent titular en dues ocasions, però a la lliga només ha estat titular en dos dels onze enfrontaments que ha disputat, sense arribar als 300 minuts de joc. Igualment, Andonova és una futbolista versàtil i molt útil a la pilota parada.

Un cas similar al d'Andonova, quant a minuts, es troba a la davantera. Bárbara Latorre finalitza contracte el juny i aquesta temporada ha tingut minuts de joc irregulars. A la Champions només va jugar a Kazakhstan, i a la Lliga va començar amb un paper anecdòtic, però al desembre va tenir bastant protagonisme abans de lesionar-se. Caldrà veure la rotació a l'extrem quan torni a estar disponible, ja que Candela Andújar puja amb força i ha tingut minuts de qualitat aquest final d'any. D'altra banda, igual que Gemma Gili, Bárbara va renovar només una temporada aquest passat estiu tot i ser ja el seu quart any a Barcelona.

A la resta de la davantera, Andressa Alves, Mariona Caldentey i Toni Duggan també finalitzen contracte. Mariona i Duggan s'han repartit els minuts quan ambdues han estat sanes. Si bé és cert que l'anglesa és més protagonista, la futbolista balear és un comodí que ha anat molt bé a Fran Sánchez tot i no jugar des d'octubre per lesió. Això i els problemes físics de Martens, han fet que Andressa Alves hagi comptat amb més oportunitats. La brasilera va arribar al Barça l'estiu del 2016 i any rere any ha anat comptat amb la confiança del cos tècnic, sent una de les futbolistes que duu més de mil minuts acumulats.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta