Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jordi Mestre: «No és una decisió visceral, és meditada»

Els directius del Barça han explicat els motius del canvi d'entrenador en la presentació de Lluís Cortés

FC Barcelona

Comença una nova era al Barça amb Lluís Cortés com a primer entrenador de l'equip. Tot just ahir es feia pública la notícia el cessament de Fran Sánchez i es nomenava al tècnic de Lleida com a nou tècnic blaugrana. Avui, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, roda de premsa per presentar Cortés que ha estat acompanyat pel vicepresident esportiu del club, Jordi Mestre i del manager esportiu de l'equip, Markel Zubizarreta i on s'ha deixat molt clar per part de Mestre que aquest canvi «no és una decisió visceral, és meditada». D'altra banda, Cortés ha tingut paraules d'agraïment pel seu predecessor, que el va fer arribar al Barça, i ha promès «dedicació perquè la cosa vagi el millor possible».

La presentació ha començat amb l'explicació dels directius sobre el canvi. Mestre ha explicat que falta donar un «impuls» a un equip que ha de «tenir més recorregut del que ha tingut fins ara». D'altra banda, Markel Zubizarreta primer ha agraït la feina feta a Fran Sánchez. Seguidament, el manager esportiu ha donat més detalls sobre la decisió: «El que es busca és un canvi dins d'un model que aquí al club està bastant marcat. El repte és aconseguir ser un dels millors equips d'Europa amb la nostra filosofia i apostant per gent de la casa». De cara al futur, Zubizarreta ha estat ferm: «És una aposta clara, no és provisional ni molt menys».

En el torn de preguntes, Mestre ha parlat més profundament sobre aquest canvi sobtat de tècnic, ja que l'equip és viu a les tres competicions i encara no ha perdut cap partit a la Lliga: «Estem obligats a assolir títols. Sent secció professional, hem de tenir un nivell per guanyar Lliga i Copa de la Reina. Estem en un club que no es pot permetre una altra temporada sense aconseguir aquests objectius». Més tard, per les paraules de Mestre, es pot intuir que la situació a la Lliga del Barça ha estat el detonant per cessar Fran Sánchez: «La primera temporada ell es va haver d'adaptar, però aquest any ja havíem de tenir una situació molt més còmoda dins la classificació».

Markel Zubizarreta també ha tret responsabilitat a les jugadores, carregant ell i la directiva amb el pes del canvi: «Les decisions tècniques les prenen els encarregats de la secció. Són part important de tot això, però elles no són ni molt menys les responsables». D'aquest canvi, sorprèn l'aposta per algú de dins del cos tècnic i no de fora, però Zubizarreta ha explicat que es deu al fet que «la idea de joc no té discussió», buscant donar continuïtat al projecte i afirmant que «no tot s'ha fet malament, però cal canviar algunes coses».

Quant a Lluís Cortés, el nou entrenador ha explicat què pot aportar ell que no s'hagi vist fins ara: «D'aquí a final de temporada, cada una de les jugadores ha d'intentar millorar la seva versió mostrada fins a dia d'avui. Si ho aconseguim, segur que podrem assolir els objectius que ens planteja el club». El tècnic lleidatà també ha donat detalls sobre el joc que vol veure: «Hem de ser un Barça amb majúscules, amb l'estil de joc que ens caracteritza i intentant guanyar jugant al que ens agrada». Cortés ha acabat afirmant que sent pressió, però perquè «va implícita amb aquest esport» i també ha deixat clares les preferències: «El més important és estar concentrades i preparades pel partit de dissabte». I és que el Barça juga al camp del Levante i una derrota les deixaria terceres, fora de les posicions de Champions.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta