Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés: «Volia que juguessin amb confiança, alegria, ambició i crec que així ha estat»

El nou tècnic blaugrana ha donat tot el mèrit de la victòria contra el Levante a les seves futbolistes

LaLiga

Victòria d'enorme prestigi del Barça. A Bunyol i davant un Levante que amenaçava de superar l'equip català a la taula, les jugadores aquesta vegada de groc llampant han estat superiors pel que fa a joc i ocasions. Només la falta de punteria –3 pals– i les nombroses estirades de Paraluta han evitat que el Barça guanyés el duel còmodament. Al final, un solitari gol de Mariona ha donat els 3 punts a les visitants davant d'un dels «millors equips de la Lliga» com ha afirmat Lluís Cortés a la zona mixta.

En la seva estrena a la banqueta del Barça, Cortés ha sumat una victòria molt important i, a la zona mixta, n'ha responsabilitzat les futbolistes. «Vull felicitar les jugadores, tot el mèrit és seu». Igualment, el tècnic blaugrana ha explicat què ha demanat a les jugadores abans de començar el partit: «Volia que fossin elles mateixes i juguessin amb confiança, alegria, ambició i crec que així ha estat. Des del primer minut s'ha vist un equip solvent, agressiu i aquesta por a perdre s'ha convertit en ganes de guanyar».

El més important avui era la victòria, no només pel rival, sinó per la setmana difícil que ha viscut l'equip amb el canvi d'entrenador. Ara, amb una aturada de seleccions, Lluís Cortés ja ha comentat que espera polir més detalls per encarar el que resta de temporada: «El descans ens anirà bé per acabar de marcar les directrius dels pròxims mesos. Més que canvis a nivell de joc, són canvis de dinàmiques, del dia a dia; peticions de les jugadores que haig d'atendre. Hi ha canvis interns i, a nivell de joc, potser avui s'ha vist a les jugadores jugar amb un 'xip' diferent».

La golejadora del partit, Mariona Caldentey, ha coincidit amb el seu entrenador en qualificar de «difícil» la setmana, però apuntant que «no calia fer un drama» per l'empat contra l'Espanyol. Avui, l'equip ha estat un altre i la balear s'ha mostrat molt satisfeta: «Ha estat un partit bastant bo. Hem tingut possessió, ocasions i el resultat hauria pogut ser més ampli. Marxem contentes, però queda molt per endavant». Mariona també ha elogiat al nou tècnic, pel qual ha demanat un vot de confiança: «El Lluís és una persona que té l'ADN Barça i sap molt de futbol. Sabem al que volem jugar i s'ha notat un plus d'intensitat. Crec que ha estat un canvi positiu».

L'altra protagonista a zona mixta ha estat Sandra Paños, que avui només ha hagut d'intervenir en comptades ocasions. La portera ha destacat la feina de la defensa per seguir sense encaixar: «Som un equip al qual costa fer gols, elles han generat molt poc i crec que és pel treball defensiu. Hem estat valentes pressionant a dalt i crec que és la línia a seguir pels pròxims partits». El d'avui era un duel molt difícil, al camp d'un aspirant a la Lliga. L'exgranota ha lloat el Levante i ha comentat que l'equip «necessitava el resultat per pujar els ànims». Finalment, en aquests primers dies de Cortés, Paños ha explicat que «han canviat certes coses que, a la llarga, seran molt positives».

 

Notícies relacionades

Comenta