Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'RCDE Stadium obrirà les portes al femení per primera vegada en la seva història

«Des de l'entrada de Lauren Florido i Òscar Perarnau, el femení sembla que existeix pel club» ha destacat Joan Bacardit

RCD Espanyol

En plena crisi de resultats, la parròquia blanc-i-blava pot celebrar que les de Joan Bacardit disputaran, per primera vegada en la seva història, un partit a l'RCDE Stadium, fins ara reservat exclusivament al primer equip masculí. I ho farà ni més ni menys que contra el totpoderós Atlético de Madrid, campió de les dues últimes edicions de la Lliga Iberdrola, durant el cap de setmana del 20 i 21 d'abril. Així ho va anunciar Roger Guasch [director general corporatiu del club] el passat cap de setmana en el programa Converses de la Cadena Cope.

Una notícia molt celebrada en el si del vestuari 'perico', tal com confessa l'entrenador barceloní: «Les jugadores estan molt contentes, perquè ja tocava que la secció fes un pas per donar-li visualització». Al mateix temps, però, el tècnic de l'Espanyol ha titllat d'«anecdòtica» la iniciativa impulsada pel club: «El que volem és jugar cada cap de setmana a l'RCDE Stadium, però encara queda molta feina per endavant».

Una iniciativa que, tal com reivindica Lauren Florido [coordinador del futbol femení], «ja vam intentar l'any passat»: «S'ha de tenir en compte que al club li representa una logística, un cost... No és fàcil. Si ho fos, ho farien totes els clubs de la Iberdrola cada setmana». En aquest sentit, el cert és que, si bé no tots, una bona colla d'equips de la Lliga ja han organitzat partits als estadis on ho fa l'equip masculí. En concret, fins a 10 camps han obert les portes al futbol femení: Benito Villamarín, Wanda Metropolitano, San Mamés, Mestalla, Vicente Calderón, Heliodoro Rodríguez, Nuevo Colombino, La Romareda, Ciutat de València i el Carlos Belmonte. Alguns d'ells, assolint una assistència més que satisfactòria, com els 26.000 espectadors que va acollir San Mamés en un Athletic Club-Barça de l'any 2003 i que decidia el títol de Lliga.

Recentment, exjugadores de l'entitat blanc-i-blava com Lara Rabal o Vero Boqueta s'han pronunciat al respecte, celebrant el gest del club però, a la vegada, destacant que els hauria agradat que un esdeveniment de tal calibre s'hagués organitzat abans. En aquest sentit, tant Joan Bacardit com Lauren Florido han coincidit en la seva valoració: «Val més tard, que no pas mai». El tècnic de l'Espanyol apunta que «hi ha bastants equips que ja ho han fet abans», però també ha reconegut que «la situació d'anys anteriors no era la idònia per promoure quelcom així», ja que considera que l'equip «no estava preparat per fer un partit a l'altura de l'esdeveniment». Per la seva banda, Lauren Florido ha aprofitat per anunciar que l'Espanyol trepitjarà la gespa de l'RCDE Stadium abans de l'enfrontament contra l'Atlético: «Tenim previst entrenar abans del partit, segurament un parell d'entrenaments cada mes fins a arribar a l'abril».

En relació al rival, Lauren Florido ha esgrimit que la seva elecció no és casual: «Volíem un partit atractiu i un rival amb tirada». A més, ha volgut recordar l'èxit que va tenir la festa del femení l'any passat, «coincidint amb el partit contra l'Atlético»: «L'any passat va ser un èxit i vam aconseguir aplegar a molta gent a la Dani Jarque». En relació a l'abisme que suposa passar de jugar a la Dani Jarque contra les 'matalasseres' a fer-ho a l'RCDE Stadium, n'ha parlat Joan Bacardit: «Des de l'entrada de Florido i Perarnau, el femení ha passat a existir pel club. Abans no passava, i és d'agrair per la gent que portem anys. Mai no igualarem amb el masculí, però sí que podem fer que no hi hagi tanta diferència». L'entrenador 'perico' ha sentenciat dient que «passos com aquest fan que ens apropem als equips decents de la Lliga».

Pel que fa al procés de decisió que ha dut a terme el club, Lauren Florido no s'ha mostrat gaire concret: «El femení està creixent a nivell televisiu i institucional. A poc a poc va arribant la professionalització i aquest [obrir les portes de l'RCDE Stadium] és un dels passos». Finalment, el coordinador de futbol femení ha posat en relleu que es tracta d'un peix que es mossega la cua: «Si cada vegada té més interès, cada vegada vindrà més gent, i a la llarga haurem de tenir un estadi en condicions que aculli a tots els aficionats que ens volen seguir».

En referència a l'assistència que s'espera pel partit, Joan Bacardit ha opinat diferent de Lauren Florido. D'una banda, el tècnic 'perico' ha apuntat que «si només hi van 1.000 persones, serà un fracàs». Perquè això no passi, l'entrenador blanc-i-blau creu que «hi ha d'haver una tasca de promoció tant des del club com des del cos tècnic i les jugadores». De l'altra, Lauren Florido s'ha mostrat més prudent: «El fet d'organitzar un partit a l'estadi ja és un èxit en si, independentment de la gent que hi vagi». Tot i que després s'ha aventurat a llençar una xifra: «Jo firmaria una assistència de 10.000 persones».

Finalment, Lauren Florido, qüestionat per si el fet d'organitzar un partit com aquest pot obrir la veda per a la celebració de més jornades de l'equip femení a l'RCDE Stadium, ha respost amb la següent reflexió: «Si ja n'has fet un, per què no fer-ne més?». Sigui com sigui, el pròxim mes d'abril, seguint els passos d'altres equips de la Lliga Iberdrola, les de Joan Bacardit seran les protagonistes d'un partit històric contra l'Atlético de Madrid a l'RCDE Stadium, territori prohibit fins ara per la secció femenina.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta