Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Reconstrucció des de la base

El Sant Gabriel 2015/16 agafa forma amb la joventut de les futbolistes de la pedrera com a eix principal de l'equip en la seva aventura a Segona

Futfem.cat | Sergio Reches

Loren Rubio treballa per confeccionar l'equip que dirigirà a la categoria de plata la pròxima temporada, i ho fa amb "tranquil·litat" després d'un tram final molt convuls a l'entitat de Sant Adrià: "Ja hem passat el més dur i ara ens hem de posar a treballar. Trobarem a faltar la Primera Divisió, però ens ajuda a què puguem continuar. Primera era una àncora i només podíem lluitar per sobreviure". Ara per Rubio s'obre una nova etapa: "Comencem de zero, tenim un pressupost que podem assumir i la directiva ens ha garantit que la temporada es podrà cobrir sense problemes. A partir d'agost, el cos tècnic tornarà a cobrar i tot es normalitzarà". El que sí que va confirmar també el tècnic de les blaves és que les jugadores del primer equip no cobraran cap sou de l'entitat.

El Sant Gabriel, però, començarà la temporada 2015/16 amb un grup que poc tindrà a veure amb el d'aquesta temporada a Primera. La majoria de futbolistes referents de l'equip han sortit del club en direcció a altres equips de la màxima divisió i, a dia d'avui, només hi ha una jugadora del primer equip que hagi confirmat la seva continuïtat: Marta Villarejo. L'entrenador adrianenc explica que ja compta amb una plantilla amb 15 futbolistes confirmades: "El gruix de l'equip ja està, amb totes les jugadores que pugen del B i les incorporacions que hem fet. Ens falta confirmar la continuïtat o no de sis futbolistes del primer equip". Aquestes jugadores són: Helena Serrano, Xiki, Ester Gimeno, Muri, Aroa i Villa. Rubio explica que els hi ha donat un marge de temps per decidir el seu futur i que hauran de comunicar la seva decisió abans de la pròxima setmana: "Tampoc podem esperar més. Hem de confeccionar un grup i si hem de fer alguna incorporació més, no es pot allargar tant en el temps". El tècnic adrianenc es mostra molt satisfet amb el grup que està construint: "De moment, tot va en la direcció que volíem. Estem satisfets amb la plantilla que està quedant i tranquils perquè és el que volíem". Però, sobretot content de poder treballar amb un bon marge de temps: "Hem pogut començar aviat, no com l'any passat que tot va anar a córrer cuita. Aquest any ja teníem avançades negociacions i tot s'ha agilitzat molt més". Loren Rubio està modelant un conjunt marcat per la joventut en una aposta "de futur", segons explica: "Estem apostant per gent molt jove i de la casa pensant bàsicament en el futur. El grup del filial era molt interessant i vam valorar que el millor era pujar-lo en bloc per poder treballar també amb futbolistes del filial perquè vagin incorporant-se poc a poc". Rubio assegura que la intenció de l'entitat blava ha sigut evitar un salt massa descompensat entre el primer i el segon equip: "La joventut de la plantilla fa possible que puguin pujar jugadores del filial i que no hi hagi un salt tant gran. D'altra manera hauria sigut inviable".

TRES FITXATGES CONFIRMATS
Fins avui, i a l'espera de conèixer la continuïtat o no de les sis futbolistes del primer equip que encara no s'han decidit, el Sant Gabriel ha anunciat tres reforços. D'una banda, la jove futbolista de només 16 anys, Abril Rodríguez, que arriba procedent del juvenil de l'Atlètic Vilafranca on ha sigut la màxima golejadora. També ha tingut alguna participació amb el primer equip, que milita a Primera Catalana i és subcampiona d'Espanya sub-16 amb Catalunya. També arriba al Sant Gabriel Andrea Cortés, des del filial del Barça. La central blaugrana aportarà experiència a la categoria. L'altra incorporació de l'equip blau és María Ramos, del Cerdanyola. Lateral de 20 anys que té en la velocitat la seva millor arma.

 

Notícies relacionades

Comenta