Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Aïllar la mala dinàmica de resultats

L'Espanyol busca avortar la sèrie de deu partits sense guanyar en la seva visita al Granadilla, una de les més complicades de la competició

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Les blanc-i-blaves viatgen a les Canàries per tractar d'aïllar-se d'una espiral de mals resultats. No ho tindrà gens fàcil, ja que enfront tindrà el Granadilla, un dels equips punters de Primera Divisió i que més ràpid han crescut. I és que, després de fundar-se l'any 2013, tan sols van necessitar dos anys per plantar-se en el primer esgraó del futbol espanyol. És més, en el seu debut en la temporada 2015/16 va assolir una meritòria setena plaça.

Un registre que ha superat en les següents temporades, assolint un sisè lloc en la 16/17 i la quarta posició en la temporada passada. «De mig camp cap amunt tenen a jugadores molt verticals. Intenten arribar per la banda esquerra i busquen a la seva punta, que és una molt bona jugadora», ha analitzat Jaspe, que també ha subratllat el punt dèbil del seu rival: «La seva línia defensiva és molt física, però al mateix temps són molt lentes, de manera que hem de jugar entre línies i mirar d'encarar-les».

Al tècnic 'perico' no se li escapa que en aquesta jornada intersetmanal s'enfronten el Málaga i el Logroño, dos equips en plena lluita per evitar el descens: «Hem d'aprofitar aquesta jornada per distanciar-nos d'aquests dos rivals implicats». De forma complementària, Jaspe també ha valorat la despesa a nivell físic que pot suposar per l'equip el fet de jugar tres partits en una sola setmana: «A nivell físic ens pot afectar a tots dos equips, però haurien d'aguantar les que van jugar diumenge. De totes maneres, farem rotacions en funció de com vagi el partit». A més, Jaspe no podrà comptar ni amb Berta Pujadas, que arrossega un esquinç des de la jornada passada; ni amb Elba, per acumulació de targetes, de manera que el tècnic haurà de ser imaginatiu en la línia defensiva.

A banda de l'aspecte físic, l'entrenador de l'Espanyol també ha tractat el nivell anímic d'una plantilla que porta deu encontres sense assaborir el triomf: «L'altre dia (contra el Málaga) ens van marcar el gol i se'ns va fer una muntanya. Els hi falta confiança». En aquest sentit, Jaspe ha reconegut que nota a les seves jugadores que porten «molt temps sense guanyar» i que hi ha intentat posar remei a través de «dinàmiques de grup» i «sociogrames». Unes mesures que semblen està tenint efecte: «En els últims entrenaments les veig més soltes, amb ganes de demostrar i amb una intensitat més alta».

Finalment, els precedents no són gaire favorables per a l'Espanyol. I és que en les seves tres últimes visites a La Palmera, les blanc-i-blaves han resolt els duels amb dues derrotes i una única victòria, aconseguida la temporada 2015/16, la primera temporada de les canàries a Primera. Amb tot, les de Jaspe s'enfrontaran al Granadilla aquest dimecres dins la jornada 21 de Primera Divisió, a les 19.30 hores. La consigna és clara: posar terra de per mig amb la zona tenyida de vermell de la taula.

 

Notícies relacionades

Comenta