Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Polidano, nou entrenador blanc-i-blau

L'ex del Levante Las Planas agafa el relleu de Montes a l'Espanyol per a la temporada 2015/16

Futfem.cat | Marc Moliné

L'Espanyol ha anunciat avui el fitxatge de Tony Polidano al capdavant de la banqueta blanc-i-blava. L'entrenador català substitueix José Antonio Montes, qui va estar una temporada i mitja al capdavant de l'equip. Polidano va entrenar aquesta temporada el Levante Las Planas fins al mes de març, deixant l'equip amb la classificació per a la promoció d'ascens gairebé a la butxaca. El tècnic afirma sentir-se "il·lusionat" davant la seva primera experiència a la màxima categoria: "És tot un repte dirigir un equip de Primera Divisió. És un somni que es fa realitat. Quan vaig començar a entrenar en equips inferiors pensava en la possibilitat de fer aquest salt algun dia i, sis anys després, ha arribat".
La seva "experiència i coneixements del futbol femení" han sigut decisius perquè l'Espanyol hagi apostat per Polidano. El club espanyolista destaca també el seu caràcter "treballador" i la seva "àmplia trajectòria". Abans de la banqueta del Levante Las Planas, el nou entrenador blanc-i-blau també va dirigir el Cerdanyola, en la seva etapa a Segona, i al Bonaire. Polidano arriba amb "motivació, ambició i calma" i explica tot el que creu que pot aportar a l'equip: "Sobretot capacitat de treball. També coneixement del futbol femení i una forma d'entrendre el futbol". L'entrenador assegura que vol implantar "un estil de joc propi" i està convençut que el grup "competirà cada partit al màxim".

Polidano té per davant el repte d'aconseguir treure el màxim profit a un equip que ha patit nombroses baixes i que s'ha rejovenit i reforçat amb les jugadores que els hi ha permès el pressupost zero del conjunt pel curs que ve. És per això que l'objectiu de l'àrea esportiva de l'entitat de cara al pròxim any és el de garantir la permanència i asseguren des del club que hauran de "lluitar per la salvació". Tot i això, Polidano fuig de qualsevol objectiu a llarg termini: "Només em preocupa el dia a dia de l'equip, sumar els primer tres punts de la temporada i anar seguint l'evolució".
L'entrenador blanc-i-blau qualifica de "gran plantilla" l'equip dissenyat per la direcció esportiva i, malgrat la joventut de moltes de les futbolistes, creu que el bloc obtindrà un bon rendiment: "Quan l'equip es va quedar sense pressupost tothom pensava que marxaria molta gent i que s'haurien de fer molts fitxatges sense recursos, però no ha estat així. Hi ha moltes jugadores implicades que han decidit continuar i els reforços sumaran molt al grup".

EQUIP RENOVAT
Aquest anunci arriba quan la plantilla per la pròxima temporada ja està gairebé tancada. L'eliminació total del pressupost del primer equip ha forçat algunes sortides com les de Mendoza, Bárbara o el mateix José Antonio Montes. Però també són moltes les futbolistes que han decidit renovar amb el club; com Lombi, Estibi, Paloma o Pereira, entre d'altres. L'Espanyol també s'ha reforçat amb jugadores del descendit Sant Gabriel (Leti Sevilla, Laura Benito i Aroa León) i del Levante Las Planas (Elba i Zaira), de Segona Divisió. Polidano explica que no ha tingut res a veure amb la incorporació de aquestes dues últimes novetats, tot i el seu passat al club planenc: "La confecció de l'equip és responsabilitat de la direcció esportiva, tot i que treballem conjuntament. Jo puc donar la meva opinió sobre les posicions que serien interessants de reforçar o ajudar en els dubtes que tingui el club amb qualsevol futbolista, però no és el meu paper confeccionar el grup". La presentació oficial de Polidano al capdavant del conjunt blanc-i-blau serà a principis d'agost, quan l'equip enceti la pretemporada.

 

Notícies relacionades

Comenta