Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Sense final de Copa de la Reina quatre anys després

Les blaugrana no optaran al títol per primera vegada des de 2015

El Barça sol a ser un fix en les lluites per tots els campionats. Amb l'excepció -fins ara- de la Champions, l'equip blaugrana sempre és un dels favorits per guanyar les diferents competicions i és freqüent veure'l competint pels títols fins al final. Així succeeix a la Copa de la Reina, on el Barça fa més d' una dècada que aconsegueix plantar-se a les semifinals i ha aconseguit ser a la final en el 50% d'ocasions. Lamentablement, l'eliminació davant l'Atlético del cap de setmana fa que el Barça es quedi sense final per primera vegada des de 2015.

Aquell any van caure a les semifinals contra la bèstia negra particular de la temporada: el Valencia. I és que el Barça es va enfrontar a les valencianes en tres ocasions durant el transcurs de la temporada 2014/15 i els va perdre tots; els dos de Lliga i aquesta semifinal de Copa de la Reina. La derrota va fer que el Barça no pogués guanyar la seva tercera Copa consecutiva, igual que aquest curs, però amb la diferència que el conjunt blaugrana va aixecar el títol de Lliga.

Més enrere hi ha més precedents d'aquest tipus. En els onze anys que fa que el Barça arriba a semifinals, els mateixos que fa que l'equip català va tornar a la Superlliga (com es deia llavors la Primera Divisió), en tres ocasions no va poder classificar-se per la final. Això va ser l'any 2009, quan va caure per un global de 6 a 2 contra el Prainsa Zaragoza, el 2010, en perdre per 1 gol a 0 davant l'Espanyol, i el 2012, amb una derrota per 2 a 0 contra l'Athletic Club.

La curiositat d'aquells tres anys és el campió. I és que per molt que el Barça no guanyés el títol, la Copa de la Reina va viatjar a Catalunya, ja que el 2009, 2010 i 2012, l'Espanyol es va proclamar campió de la competició. Només el 2015, amb l'Sporting de Huelva guanyant 2 a 1 el Valencia; i el 2016, quan l'Atlético va derrotar al Barça 3 a 2, un equip no català va guanyar la Copa de la Reina. Això vol dir que en aquests onze anys, només en tres ocasions el títol haurà marxat fora de Catalunya. Ara caldrà veure si viatja a Sant Sebastià amb la Real Sociedad o a Madrid amb l'Atlético.

 

Notícies relacionades

Comenta