Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Salvador Jaspe: «Ni abans eren tan dolentes ni ara són tan bones»

El tècnic blanc-i-blau reivindica que en el partit contra el Sevilla «s'ha reflectit el que havíem treballat en els entrenaments»

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

L'Espanyol ha arxivat una setmana contra dos rivals directes per la permanència amb quatre punts de sis possibles i s'instal·la en una avantatjosa novena posició, a set punts de la zona vermella de la taula classificatòria. Contra el Sevilla, el combinat 'perico' ha tornat a demostrar que es troba en un estat de forma excepcional i ha confirmat la condició de fortí de la Dani Jarque, que data l'última derrota de les seves en la llunyana jornada 12 contra la Fundación Albacete [per 2 a 4].

Jaspe s'ha mostrat especialment «satisfet» per les jugadores, a les que ha volgut reivindicar amb el següent missatge: «Ni abans eren tan dolentes ni ara són tan bones». A més, també ha celebrat que s'ha vist reflectit sobre el terreny de joc «tot el que havíem treballat als entrenaments», en els pocs dies que ha tingut l'equip per preparar l'encontre: «Hi ha hagut un moment on estàvem molt nerviosos, però al final tot ha sortit a favor nostre».

Però el gran moment que travessa l'Espanyol no només rau en la seva millora en l'apartat de la puntuació, sinó també en la seva promiscuïtat de cara a porta. Des de principi de temporada, l'Espanyol tan sols ha aconseguit marcar més d'un gol en tres ocasions: contra la Fundación Albacete, contra el Levante i contra el Sevilla. Aquests dos últims duels, amb Jaspe a la banqueta. A més, des de l'arribada del tècnic olotí, les barcelonines no han acabat cap partit sense perforar la xarxa rival. Contra el conjunt sevillà, per exemple, les blanc-i-blaves van superar a Noelia Gil en el primer xut a porta de l'equip. En aquest sentit, Jaspe s'ha referit als «entrenaments» com la clau d'aquesta millora: «Amb els entrenaments que estem realitzant defensem més amunt i això fa que estiguem més a prop de l'àrea i tinguem més ocasions». «Cristian Toro [l'entrenador del Sevilla] en acabar el partit ens va dir que havíem canviat molt i que semblàvem un altre equip», ha detallat orgullós Jaspe.

Tal vegada l'únic 'però' de la victòria de l'Espanyol ha estat el no sentenciar abans el partit. De fet, aquesta va ser la principal causa que explica l'empat de les catalanes a Matapiñonera el passat dimecres. L'entrenador 'perico' ha traçat un paral·lelisme entre ambdós partits per explicar la dificultat per tancar els encontres: «El dimecres el Madrid ens va pressionar en la segona part, i el Sevilla ahir va fer el mateix. I la raó és perquè tots ens estem jugant coses». En aquesta línia, Jaspe ha destacat que els «canvis» van ajudar a donar un respir a l'equip quan més ho necessitava: «Per exemple, el canvi de Julve ens va sortir molt bé, perquè ens va ajudar a tenir la pilota en camp contrari». A més, la virtuosa atacant 'perica', que amb l'arribada del nou tècnic ha perdut un cert protagonisme, va ser la que va provocar el penal que posteriorment transformaria Eli del Estal i que asseguraria el botí dels tres punts.

En la propera jornada, l'Espanyol posarà a prova la seva excel·lent dinàmica contra l'Athletic Club, una de les primeres espases de la Lliga. Un partit on l'Espanyol sortirà amb la «tranquil·litat» que li proporciona el fet d'haver guanyat contra el Sevilla: «No tenim aquesta pressió que potser tenen altres equips». Ara bé, el tècnic olotí ha advertit que no aniran a Bilbao de turisme: «Sortirem a guanyar, no donem per regalat el partit. Quan abans tinguem fets els deures molt millor».

 

Notícies relacionades

Comenta