Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Esgotant les últimes opcions a la Lliga

Entre anada i tornada de Champions, el Barça ha de guanyar al Sevilla per seguir el pols amb l'Atlético

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Enmig d'una setmana històrica, que pot acabar amb el Barça classificant-se per la final de Champions per primera vegada a la història, l'equip blaugrana ha d'aparcar la competició europea per centrar-se en la lliga. I és que el calendari de Primera Divisió, com han comentat representants del club i les pròpies jugadores, no està preparat perquè un equip espanyol arribi a semifinals de Champions. És per això que el Barça rebrà al Sevilla el dimecres 24 a les 16.00 hores al Miniestadi, en partit corresponent a la jornada 29 del campionat domèstic, la penúltima. L'Atlético segueix sense fallar, però el Barça vol guanyar per lluitar la lliga fins l'últim alè.

Per vèncer el Sevilla, cal centrar tots els esforços en el conjunt andalús i l'entrenador blaugrana, Lluís Cortés, ha avisat del perill rival, sobretot amb Cristian Toro a la banqueta: «Ha fet un pas endavant a nivell de rigor. És un equip molt ordenat amb una clara idea de joc i que té jugadores perilloses amb velocitat com Olga o Payne i amb Jenifer a davant. No serà per res un equip fàcil de guanyar». Pel duel, Cortés té molt present l'anada de Champions jugada a Alemanya i ha deixat clar que el millor onze per guanyar també es basa en el físic de les jugadores: «Traurem el millor onze, però hi ha jugadores que van tenir molt desgast. Prefereixo una jugadora al 100% que una altra al 60% sigui quin sigui el seu nom».

Mentalment serà un partit complicat, ja que haver d'aparcar la Champions no és senzill, però el tècnic lleidatà confia en l'experiència de tot l'any per tirar el duel endavant: «No és fàcil, però portem tot l'any amb moltes setmanes de doble partit. Suposo que el rival voldrà aprofitar aquesta possible incertesa nostra, però hem de ser molt fortes a casa i més a dos partits per acabar la Lliga». Afegint a aquest punt, Cortés ha destacat la professionalitat de les jugadores per pensar en el Sevilla i no en el Bayern: «Les instruccions a la xerrada han estat clares i les seves idees [de les jugadores] també. Saben que tenim opcions a la lliga i hem d'intentar tenir opcions fins a l'últim minut».

Pel que fa a la plantilla, Melanie Serrano ha valorat el rival i tota la trajectòria de l'equip arribat a aquest punt clau de la temporada. Del Sevilla, la lateral ha lloat la reacció que van mostrar amb el canvi d'entrenador: «El Sevilla ha millorat moltíssim com a equip, i a la vista estan els resultats. Ens posaran les coses molt difícils i nosaltres hem de sortir sense cap relaxament». D'altra banda, Melanie, que va viure el descens del Barça el 2007, ha volgut agrair la feina de tots els que han fet possible la situació actual: «Personalment estic intentant gaudir tot el que ens està passant. Però és una feina de molta gent que ha aportat el seu granet de sorra i m'agradaria agrair l'esforç de totes aquestes persones que han ajudat que avui siguem aquí».

 

Notícies relacionades

Comenta