Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Va per a tu, Estibi

L'Espanyol posa fi a la temporada amb una victòria contra l'Sporting Huelva en el dia en què s'ha homenatjat a la futbolista blanc-i-blava per la seva marxa

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

El conjunt 'perico' ha tancat de la millor manera possible una campanya plena de contrastos. Un final feliç per la victòria contra l'Sporting Huelva, que finalment no comportarà el seu descens de categoria, gràcies a un doblet de Baudet. Però també per l'emotiu comiat a Estibi que, després de cinc temporades enfundant-se la blanc-i-blava, deixarà el futbol per la seva incompatibilitat amb la feina com a enginyera informàtica.

La Dani Jarque està a l'altura de les circumstàncies. Els aficionats han omplert bona part de les seves grades per acomiadar la temporada de les seves amb un somriure. Abans que comencés a rodar l'esfèrica, però, la gespa s'ha convertit en l'escenari d'un sentit homenatge a Estibi, futbolista que l'any vinent no seguirà al club. Diversos responsables institucionals del club com Lauren Florido (coordinador general del femení), Titi Camúñez (directora esportiva del femení) i, fins i tot, Carlos García Pont, vicepresident de l'entitat, s'han encarregat de lliurar-li una sèrie d'obsequis. Abans, les seves companyes d'equip han dibuixat un passadís i inundant d'aplaudiments l'escena amb una Estibi visiblement emocionada com a protagonista.

Amb aquest acte l'Espanyol semblava igualar forces d'inici amb un Sporting Huelva, que s'estava jugant ni més ni menys que la permanència. No obstant això, les urgències visitants han semblant pesar més en la balança i les andaluses han fet suar de valent les catalanes des de l'inici, però aquestes últimes han aguantat l'envestida amb serenor.

Al minut 10 d'encontre, Berta Pujadas ha comés un error greu en una passada que, per fortuna de les locals, Flor Bonsegundo no ha sabut aprofitar. A mesura que avança el partit, els nervis s'han anat apoderant incomprensiblement de l'Espanyol, que semblava l'equip que s'estava jugant les garrofes. Combinacions aparentment senzilles les executaven de forma errònia, però les visitants seguien sense castigar la manca d'encert de les catalanes. A l'equador de la primera meitat, Eli del Estal ha estat ben a prop d'inaugurar el marcador, però el seu remat de cap ha sortit a escassos centímetres de la porteria defensada per Sara Serrat. La resposta de les d'Antonio Toledo no s'ha fet esperar i Flor Bonsegundo ha etzibat una canonada que només el travesser ha impedit que topés amb la xarxa.

Ambdós equips seguien col·leccionant ocasions poc clares de gol, en un intercanvi de cops atractiu per l'espectador. Fins que al minut 34, Baudet, mitjançant una volea de molts quirats i amb una petita contribució de la fortuna, ha avançat l'Espanyol. És a partir d'aleshores quan les blanc-i-blaves han exhibit la seva millor cara, com demostra un nou remat amb la testa d'Eli del Estal, que ha tornat a sortir fora per escassos centímetres. Tanmateix, l'Sporting Huelva ha obert un petit parèntesi al domini blanc-i-blau amb una prometedora ocasió de Castelló, però la seva volea ha marxat als núvols malgrat la seva proximitat amb la porteria.

A la represa, l'encontre ha adquirit moltes revolucions. Les andaluses eren qui s'encarregaven d'afegir-hi picant amb una diana de la central Castelló, que s'ha aprofitat de la manca de contundència de la rereguarda 'perica' per perforar de volea la porteria de Mimi. L'empat de les andaluses ha obert la porta a un matx d'anades i tornades, on el control i el mig del camp han semblat passar a millor vida. I en aquest context, qui millor que Elena Julve, que ha entrat al 54' en substitució de Maria Llompart, i que ha necessitat pocs instants per reivindicar-se amb una acció marca de la casa: driblin, centrada i assistència de gol a Baudet, que s'ha fos en una abraçada amb la grada per festejar l'eventual triomf.

Al minut 58, Jaspe ha tornat a moure la banqueta per donar entrada a Letti, tot substituint Paula Moreno. Tal vegada per afrontar amb major consistència en la medul·lar la ferotge batalla que prometia plantejar l'Sporting Huelva, que ha posat tota la carn a la graella. I més quan ha vist que Anna Torrodà era expulsada al 67' per protestar amb vehemència a Elena Casado, l'àrbitra del partit.

En un escenari fèrtil per a l'aparició de súper heroïnes, Mimi era qui opositava amb més intenció per col·locar-se la capa, col·leccionant aturades de tots els colors, des d'un mà a mà fins a una doble aturada que sembrava d'impotència la banqueta andalusa. Tanmateix, les d'Antonio Toledo ho seguien intentant amb més cor que cap, fent dels córners el seu recurs predilecte. Jaspe ha fet entrar Ainhoa López i Paloma en el tram final per esgarrapar segons al cronòmetre. I Elena Julve semblava l'única peça de l'engranatge dissenyada per posar la por al cos a les visitants, que per poc lamenten una cavalcada espectacular de l'elèctrica davantera. Però finalment, la resistència al sofriment de l'Espanyol s'ha imposat a la voluntat de l'Sporting Huelva, que no ha de lamentar la derrota perquè seguirà un any més a la Primera Divisió.

 

Notícies relacionades

Comenta