Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Pluja de renovacions i una baixa inesperada a l'Espanyol

L'entitat 'perica' apuntala la seva plantilla de cara a la temporada vinent amb deu renovacions en dos dies malgrat el contratemps que suposa la baixa de Maria Llompart

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Amb la temporada finalitzada, l'Espanyol ja treballa de valent als despatxos per configurar un equip amb condicions per competir la pròxima temporada. Prova d'això són les deu renovacions que ha anunciat el club en només dos dies. Primer, han estat Eli del Estal, Paula Moreno, Inés Altamira i Elba Vergés, totes quatre pedres angulars del conjunt blanc-i-blau, que seguiran vinculades al club fins al 30 de juny de 2021. Les dues davanteres han materialitzat gairebé el 66% dels gols de tot l'equip enguany -19 gols dels 31 marcats en tota la Lliga -. I les dues restants s'han erigit com a pal de paller de la rereguarda barcelonina, perdent-se només dos partits la central balear i tres la lateral de Sant Just Desvern en tota la campanya.

Després, al llarg del dia d'avui, s'han anunciat les sis renovades restants fins al 30 de juny de 2020: la portera 'Mimi'; la defensa Dulce; les migcampistes Letti, Alvarado i Torrodà; i la jove davantera Ainhoa Marín. En el cas de la primera, amb 17 encontres disputats de 31 possibles, ha compartit protagonisme amb Mariajo. Altres com Torrodà, Alvarado i Dulce han estat peces fonamentals tant en l'esquema de Jaspe, com en el de Bacardit, sense que cap s'arribés a perdre més de sis partits en tot el curs. Finalment, futbolistes com Letti o Ainhoa Marín han tingut un protagonisme secundari. En el cas de la catalana, però, l'Espanyol s'assegura la continuïtat d'una de les promeses del futbol espanyol.

Per Lauren Florido, coordinador de la secció femenina, les renovacions «confirmen la confiança» del club «en el bloc d'aquesta temporada». Al mateix temps, però, ha lamentat «algunes baixes no desitjades». No només es refereix al cas de Berta Pujadas, que ja fa setmanes que va anunciar la seva marxa, sinó també a la baixa de Maria Llompart, que tot just es va fer oficial ahir. «Són converses privades, hem fet tot el possible per renovar-la. Entenc que tothom té les seves raons», explica en relació a Llompart. De totes maneres, Lauren Florido ha volgut reafirmar que el club tenia «la confiança que el gruix seguiria».

L'inesperat adéu de Maria Llompart es produeix després d'una temporada on ha disposat de poques oportunitats. Era una de les futbolistes que havien pujat del filial enguany i, en conseqüència, se li tenien dipositades moltes esperances de futur. En la present campanya només ha estat titular en 10 dels 31 encontres disputats entre Lliga i Copa de la Reina, i no ha trobat la continuïtat necessària amb cap dels dos entrenadors que han ocupat la banqueta de l'Espanyol.

La baixa de la de Begues no és l'única que ha fet oficial l'Espanyol, però el coordinador preveu que serà la darrera: «Creiem que no hi haurà més baixes. Si n'hi ha alguna més, serà contra la nostra voluntat». En les últimes setmanes s'ha confirmat la marxa d'Esther Solà, d'Estibi (que es retira, però exercirà com a nova delegada de l'equip el pròxim curs), d'Ayaki, d'Ainhoa López i de Berta Pujadas. Florido ha confessat que en els pròxims dies s'anunciaran la resta de renovacions pendents, per tant, queda per conèixer el futur de cinc futbolistes: Mariajo, Baudet, Brenda, Paloma i Julve.

En l'apartat d'altes, Lauren Florido s'ha limitat a dir que «la pròxima setmana el club anunciarà alguns fitxatges», però seran peça per peça: «Si han marxat cinc o sis jugadores, en portarem cinc o sis de recanvi», ha afegit. I entre les futbolistes de recanvi, ha revelat que «en un principi» pujarà una del filial. Haurem d'esperar per conèixer les cares noves.

 

Notícies relacionades

Comenta