Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Paloma, Baudet i Julve, últimes renovades de l'Espanyol

L'entitat blanc-i-blava aposta per un projecte continuista renovant el gruix de l'equip i ja només queda pendent de resoldre el futur de Brenda Pérez i Mariajo

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

L'onada de renovacions segueix imparable al conjunt 'perico'. Si la setmana passada es va confirmar la continuïtat de deu jugadores, aquesta tot just comença amb les renovacions d'Elena Julve, Cristina Baudet i Paloma Fernández fins al 30 de juny de 2020.

En relació a la primera, l'Espanyol s'assegura una de les grans promeses del club, ja que es tracta d'una de les futbolistes que ha pujat del filial aquesta darrera temporada. El seu moment més dolç es va produir amb Joan Bacardit a la banqueta, arribant a ser titular en 14 dels 20 partits que l'entrenador barceloní va dirigir l'equip. Amb l'arribada de Jaspe, el seu rol ha estat el de revulsiu en el segon temps i només ha estat titular en dos dels 11 partits d'aquesta segona etapa.

Pel que fa a la migcampista barcelonina, ha traçat una trajectòria força diferent de la de Julve. Si bé en l'etapa de Bacardit només va ser suplent en set encontres, Baudet ha estat una de les grans beneficiades per l'arribada del nou tècnic. Prova d'això és que el seu nom ha estat en tots els onzes titulars excepte en un i per unes molèsties als isquiotibials. Se li recorda especialment el darrer partit de Lliga contra l'Sporting Huelva on, a banda d'anotar un doblet que va donar els tres punts al seu equip, va protagonitzar una sèrie d'accions de molta qualitat. És molt previsible que de cara a la pròxima temporada segueixi sent una de les pedres angulars de l'Espanyol.

Finalment, en relació a la capitana del combinat català, el club s'assegura la continuïtat d'una de les integrants de la vella guàrdia. A banda del braçalet de capitana, la seva importància en l'equip també es mesura pel fet que la propera campanya serà la seva setena vestint la blanc-i-blava. En minuts de joc, la madrilenya ha gaudit de major protagonisme amb Bacardit, amb qui només s'ha caigut de l'onze en cinc partits. En canvi, en els 11 encontres dirigits per Jaspe, tan sols ha sortit d'inici en quatre.

Lauren Florido, coordinador del femení, ha valorat de forma «positiva» la continuïtat de tres peces més de l'engranatge 'perico': «Seguim en la línia d'assegurar-nos que la temporada vinent mantindrem la columna vertebral de l'equip. Des del club teníem molt clar que desitjàvem la seva renovació i, afortunadament, així ha estat. Tot plegat, són molt bones notícies tant per l'equip com per l'entrenador i la direcció esportiva». Amb tot, ja només queda pendent el futur de Brenda Pérez i Mariajo que, tal i com assegura Lauren Florido, es resoldrà en els pròxims dies: «Les negociacions sempre són complicades, però el cert és que estan ben encaminades. Esperem que, pròximament, puguem anunciar la seva continuïtat».

En relació a la carpeta de fitxatges, les ja conegudes baixes d'Estibi, Berta Pujadas, Maria Llompart, Ayaki, Ainhoa López i Esther Solà obliguen a la direcció esportiva a treballar de valent per trobar recanvis. «Els fitxatges sempre són més complicats, perquè es barregen aspectes esportius, econòmics i sentimentals. De totes maneres, confiem que en els pròxims dies puguem tancar les primeres incorporacions per la temporada vinent».

 

Notícies relacionades

Comenta