Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Daniela Cruz es converteix en el primer fitxatge de l'Espanyol

La internacional costa-riquenya procedeix del Deportivo Saprissa i serà blanc-i-blava fins al juny de 2020

FCF

Després d'unes setmanes farcides d'anuncis de baixes i de renovacions, l'Espanyol ja celebra l'arribada del seu primer fitxatge per a la pròxima temporada. Es tracta de la internacional costa-riquenya Daniela Cruz, que procedeix del Deportivo Saprissa del seu país d'origen i ha signat amb l'Espanyol fins al juny de 2020. Es tracta duna futbolista polivalent de 28 anys que tant pot jugar a la línia defensiva com a la medul·lar. «Pot jugar de lateral per totes dues bandes. Té un perfil defensiu, però no dubte en pujar pel seu carril. Utilitza les dues cames, és bona tècnicament i té una bona visió de joc, de manera que pot jugar inclús de mig centre de contenció», ha destacat Lauren Florido, el coordinador del femení.

En la seva adolescència es va trobar en la disjuntiva d'escollir entre el futbol o l'atletisme, però finalment es va deixar seduir pels encants de l'esfèrica. Mancada d'oportunitats a la seva Tibás natal, es va veure obligada a sortir del seu país. L'any 2010 va anar a estudiar als Estats Units, on va tenir l'opció de participar en el futbol universitari nord-americà, al West Florida Argonauts, i començar a sentir-se una esportista d'elit. Després de graduar-s'hi el 2014, va tornar a Costa Rica per jugar a les files del Deportivo Saprissa, amb qui va guanyar el campionat domèstic el mateix 2014. L'any següent va fer un pas de gegant en la seva carrera fitxant per l'Estrella Roja de Belgrad, on la futbolista confessa que hi va acabar recalant de forma accidentada, ja que la seva idea era fitxar per un club de la segona divisió alemanya.

Malgrat entrar en contacte amb el professionalisme al Vell Continent, no tot va ser un camí de roses. En el seu darrer partit amb el combinat serbi, va patir una ruptura d'un lligament del turmell que la va obligar a invertir tot el 2016 en la seva recuperació. A causa de aquest desafortunat episodi, l'Estrella Roja va optar per no renovar el seu contracte, de manera que Cruz es va veure obligada a tornar al seu país i enfundar-se de nou l'elàstica del Deportivo Saprissa. En la seva segona etapa al club va exercir com a capitana i en la seva última temporada va aconseguir alçar el Clausura 2018.

Però l'alçada de la jugadora costa-riquenya no s'entén sense parar atenció a la seva trajectòria com a internacional. Amb tan sols 13 anys, ja va ser seleccionada per la sub-17, que es va classificar pel Mundial de 2008 a Nova Zelanda. Dos anys més tard, va tenir l'oportunitat de participar en el Mundial sub-20 d'Alemanya. Però el millor va arribar l'any 2015, quan va disputar amb l'absoluta la Copa del Món celebrada al Canadà. Més, quan Costa Rica s'hi classificava per primera vegada. El 2018 va seguir fent història amb el seu país, penjant-se la medalla de plata dels Jocs de l'Amèrica Central i del Carib celebrats a Colòmbia. De la seva darrera experiència internacional, però, no en guarda un bon record, donat que no va aconseguir classificar-se pel Mundial de França d'enguany.

Cruz compartirà vestuari amb la seva compatriota Alvarado, internacional també amb Costa Rica i renovada darrerament amb l'Espanyol. S'espera que tingui un paper preponderant en el projecte 'perico' de la pròxima temporada, sobretot perquè la seva polivalència no és gaire habitual a la plantilla blanc-i-blava. La incògnita serà veure on Jaspe serà capaç de treure-li major rendiment, si en un dels laterals o com a migcampista.

La incorporació de l'ex del Deportivo Saprissa s'espera que sigui la primera de moltes altres. Per ara, però, és l'única confirmada, a més, cal recordar que en les últimes setmanes l'entitat blanc-i-blava ha anunciat les baixes de Berta Pujadas, Estibi, Maria Llompart, Esther Solà, Ayaki i Ainhoa López. Si bé és cert que la major part del bloc ja ha estat renovat (tan sols queda pendent Brenda Pérez), la direcció esportiva encara té molta feina al davant per acabar de tancar la plantilla pel curs vinent. A banda de Cruz, l'única alta que ha anunciat el club ha estat la de Kaeli, que després de dues temporades al filial exercirà com a tercera portera del primer equip.

 

Notícies relacionades

Comenta