Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Bárbara Latorre no seguirà al Barça

L'extrem aragonesa ha anunciat a les seves xarxes socials que deixa el club després de quatre temporades

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Confirmada la primera baixa del Barça de cara a la temporada 2019/20. Bárbara Latorre acabava contracte amb l'entitat blaugrana al juny i ha anunciat a les seves xarxes socials que no seguirà a l'equip el curs vinent. L'extrem aragonesa ha jugat les darreres quatre temporades al Barça i any rere any ha vist com el seu protagonisme quedava reduït. Als seus 26 anys, Bárbara ha afirmat que ha pres la decisió de marxar per una raó molt concreta: «Necessito gaudir del futbol i retrobar-me com a futbolista».

I és que aquest curs no ha tingut minuts i en moltes ocasions no ha estat convocada. Si bé és cert que una lesió la va mantenir apartada dels terrenys de joc durant tres mesos, abans de ser baixa va participar en nou partits de 15 i essent titular en només quatre ocasions. Una vegada ja recuperada, Bárbara tampoc va entrar massa en rotació i una futbolista com Oshoala, que va arribar el 31 de gener al Barça, ha acabat jugant més minuts que l'aragonesa a la Lliga. En total, Bárbara ha jugat 622 minuts aquesta temporada dels 4.137 totals que ha disputat l'equip sent la jugadora amb la segona pitjor marca, només superada per la futbolista del filial Claudia Pina (376).

Coneixent aquesta baixa són quatre les futbolistes que acaben contracte amb el Barça al juny i encara no han renovat a només 20 dies per convertir-se en agents lliures: Gemma Gili, Andonova, Andressa Alves i Duggan. D'altra banda, amb l'únic fitxatge anunciat de Caroline Graham Hansen, 20 són les jugadores que estan lligades amb el Barça pel curs vinent. Els darrers anys, l'equip blaugrana ha tingut 24 futbolistes sota contracte per tant es pot esperar algun moviment per acabar de perfilar la plantilla del curs vinent.

Posicionalment, la porteria és l'únic lloc que es pot donar per tancat amb Paños, Tajonar i Gemma Font. Per la resta, algun moviment afectarà segur a la defensa. La banda esquerra està completa amb Leila i Melanie, però el primer equip del Barça només compta amb tres centrals, Mapi León, Andrea Pereira i Van der Gragt i tan sols una lateral dreta, Marta Torrejón. El darrer curs, Candela Andújar i la futbolista del filial Jana Fernàndez han ocupat aquesta demarcació per suplir baixes i/o donar descans. Al mig del camp el Barça hi té cinc futbolistes (Hamraoui, Patri, Losada, Aitana i Alexia) i a la davantera compta amb sis (Martens, Hansen, Oshoala, Mariona, Pina i Candela).

 

Notícies relacionades

Comenta