Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Es presenten els calendaris de les tres principals competicions

La Federació Espanyola anuncia les dates de competició del nou sistema aprovat per al curs 2019/20, però el enfrontaments no es coneixeran fins a l'1 d'agost

Xavier Garcia (Futfem.cat)

Canvi sísmic al futbol espanyol. Fa uns dies es coneixia la notícia que tots els clubs de la Primera Divisió havien acceptat la competició de lliga proposada per la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), deixant de banda la que s'havia disputat fins ara, organitzada per la Lliga. Dies més tard, la RFEF ha anunciat un nou calendari per la nova Primera Divisió, així com per la recent nascuda Segona Divisió i la Primera Nacional, que serà el nom que rebrà la darrera categoria d'àmbit espanyol. Si bé és cert que encara falten detalls per conèixer, com el nom o el patrocinador de la competició, els equips ja saben les dates de totes les jornades de la nova Lliga.

Posant el focus a la Primera Divisió, la competició començarà el cap de setmana del 7 i 8 de setembre i finalitzarà el cap de setmana del 16 i 17 de maig amb la disputa de la 30a jornada. Per tant, la Lliga continuarà formada per 16 clubs. Dins el calendari, s'observen cinc caps de setmana on la Lliga s'atura, tot i que no s'ha especificat quines d'aquestes dates es deixen lliures per seleccions i quines són per encabir-hi partits d'altres competicions com la Champions o la Copa de la Reina. I fent menció de la Copa, la RFEF també ha fet oficial el dia que es disputarà la gran final; serà el 31 de maig. I també cal destacar un altre petit canvi logístic. La Federació ha deixat clar quan es jugaran els duels de la jornada 27 i 28 en cas que Barça o Atlético arribin a les semifinals de Champions, per evitar els problemes originats les darreres temporades.

D'altra banda, la nova Segona Divisió la formaran 32 equips dividits per àmbit geogràfic en dos grups de 16 conjunts. Així doncs, aquesta competició també tindrà 30 jornades. Començarà el mateix cap de setmana que la Primera, però finalitzarà una data abans, el cap de setmana del 9 i 10 de maig. Aquesta categoria s'estrenarà amb tres conjunts catalans competint-hi: el Seagull, l'AEM i el Barça B.

Finalment, la fins ara Segona Divisió ha passat a denominar-se Primera Nacional i serà la tercera categoria del futbol femení d'àmbit espanyol, per sobre de la Preferent catalana. Aquesta comptarà amb un total de 26 jornades que es disputaran entre el 15 de setembre del 2019 i el 3 de maig del 2020. El pròxim 1 d'agost està previst que es dugui a terme el sorteig del calendari on es coneixeran tots els enfrontaments de les tres categories.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta