Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lieke Martens amplia el seu contracte amb el Barça fins al 2022

L'acord entre el club i la futbolista acabava el juny del 2020 i l'holandesa ha decidit renovar per dues temporades més

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

La nova temporada del Barça ha començat de la millor manera possible. Amb els anuncis dels fitxatges fets i la tornada de vacances de bona part de la plantilla, el club blaugrana ha fet oficial una notícia que molts aficionats portaven temps esperant: Lieke Martens ha ampliat el seu contracte fins al juny de 2022. L'extrem holandesa estava vinculada al Barça un any més, però la prioritat de les dues parts ha quedat clara en anunciar-se l'ampliació del contracte de Martens dues temporades més.

Sobre el camp, l'aportació de Martens és indubtable, tant al Barça com a la seva selecció. Amb el club blaugrana, va ser l'atacant que més minuts va disputar el curs passat, 2532, tot i començar-la amb alguns problemes de lesions. Un cop superades les molèsties físiques i amb el canvi d'entrenador, Martens va tenir una ratxa molt bona de partits on es va mostrar imparable i va acabar la temporada amb 14 gols, 11 d'ells a la Lliga. D'altra banda, amb els Països Baixos, l'extrem ha estat escollida Millor Futbolista del Partit en dues ocasions en el Mundial de França disputat aquest estiu, formant part de les subcampiones del torneig i amb l'única nota negativa d'uns problemes físics que van limitar el seu paper.

LA PRETEMPORADA COMENÇA A RODAR
Aquesta notícia de Martens ha arribat el mateix dia que el nou projecte blaugrana ha quedat obert als mitjans de comunicació. Dos dels nous fitxatges, Jenni Hermoso i Andrea Falcón, han parlat sobre els seus respectius retorns a la disciplina blaugrana. Tant una com l'altra han mostrat la seva felicitat; així ho ha descrit la davantera: «Aquí sóc feliç i és el que una busca. Despertar-se i saber que ets on vols ser». A més, Jenni ha afirmat ser molt més «madura» després de dos anys fora del Barça i ha comentat la seva posició sobre el camp: «Sempre he jugat una mica de fals 9. Tenint una punta em sento més còmode perquè em fixaran més les centrals». D'altra banda, Andrea Falcón serà una peça important per la seva enorme polivalència, un repte que ella assumeix perfectament: «Tota futbolista vol jugar i s'adapta a qualsevol situació. L'any passat vaig jugar de lateral, d'interior, de punta i d'extrem. Donaré el 100% on el míster em demani».

Finalment, ha estat el torn de l'entrenador. Lluís Cortés comença el curs 19/20 al capdavant del primer equip del Barça després d'agafar-lo al gener de la temporada passada. El tècnic ha explicat que hi ha un canvi important: «La diferència és molt gran. El gener havia de guanyar un partit en quatre dies. Ara tinc un mes i mig per preparar el primer partit». De cara a la plantilla, Cortés ha estat clar a l'hora de justificar les incorporacions: «Fitxem per millorar. Espero que ens ajudin a competir millor i tenir més opcions de guanyar la Lliga». Amb l'objectiu de «ser millors cada dia» Cortés espera competir tots els títols i tornar a aixecar els que es van escapar el darrer curs.

 

Notícies relacionades

Comenta