Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Catalans contra debutants per iniciar la nova etapa de la Primera Divisió

El cap de setmana del 7 i 8 de setembre, el Barça rebrà al Tacón mentre que l'Espanyol jugarà al camp del Deportivo

RFEF

Nova etapa iniciada al futbol femení espanyol. Les competicions nacionals es jugaran sota l'organització de la Federació Espanyola (RFEF) i ja tenen nou nom comercial, patrocinador i, en el cas de la Primera Divisió, calendari. En un acte celebrat a la seu central de la federació, el president d'aquesta, Luis Rubiales, ha fet oficials cinc novetats de cara a l'any vinent i els nous noms comercials. L'acte ha acabat amb el sorteig de la Primera Divisió que ha determinat que Barça i Espanyol s'enfrontaran als debutants de la competició per començar: les blaugrana rebran el Tacón i l'Espanyol visitarà el camp del Deportivo; tot, el cap de setmana del 7 i 8 de setembre.

Durant l'acte, Luis Rubiales ha parlat llargament i àmpliament sobre el gran futur de l'esport femení i ha anunciat l'acord amb Iberdrola per 6 temporades més. Un acord que fa que el gegant energètic mantingui el seu nom a la Primera Divisió, que s'ha rebatejat com a Primera Iberdrola, i també a la Segona Divisió, que s'anomenarà comercialment Reto Iberdrola. D'altra banda, el president de la RFEF també ha anunciat 5 canvis de cara a la pròxima temporada: només es jugarà en dissabte i diumenge, totes les jugadores duran el nom a la samarreta, hi haurà quarta àrbitra, els clubs hauran de tenir 3 equips en categories inferiors i, finalment, Rubiales ha anunciat la creació d'una Supercopa.

Més tard, i amb l'ajuda de mans innocents com les de la blaugrana Jana Fernàndez, s'ha realitzat el sorteig complet de la Primera Divisió i la fortuna ha volgut que Barça i Tacón (futur Real Madrid) es vegin les cares a la primera jornada, el cap de setmana del 7 i 8 de setembre. Mentrestant, l'Espanyol visitarà el camp de l'altre debutant en aquesta Primera Divisió, el Deportivo de la Corunya. Pel que fa als derbis, la RFEF n'ha destacat alguns, entre ells els catalans. L'anada es jugarà a la jornada 13, el 15 de desembre, a Sant Adrià mentre que la tornada serà a Sant Joan Despí, a les acaballes de la Lliga, a la jornada 28, el 3 de maig.

Pel que fa a altres dates destacables, no caldrà esperar gens pel duel de màxim nivell del futbol espanyol. I és que el Barça rebrà l'Atlético, retrobant-se amb Duggan, el cap de setmana del 21 i 22 de setembre, a la 3a jornada, mentre que la tornada serà a Madrid el 26 de gener, en partit corresponent a la 18a. Altres retrobaments blaugranes seran a les jornades 8 i 9, entre les quals hi haurà la segona aturada de seleccions. Primer, el Barça rebrà el Levante d'Andonova i Gemma Gili el 3 de novembre i dues setmanes després, el 17, visitarà el camp de la Real Sociedad de Bárbara Latorre.

Aquesta aturada serà la segona de les cinc previstes durant la temporada. La primera arribarà entre les jornades 4 i 5, a principis d'octubre, la segona ja esmentada serà entre la 8a i 9a jornada, mentre que les tres restants seran el 2020. El febrer, entre la jornada 19 i 20 s'aturarà de nou la competició i el mateix es farà a principis de març, entre els partits corresponents a la 22a i 23a jornada. Finalment, la darrera aturada es farà a principis d'abril entre els duels de la 25a i 26a jornada. Per altra banda, no hi ha prevista cap jornada entre setmana i l'únic que podria fer variar alguns partits seria la participació del Barça o l'Atlético a les semifinals de Champions. Si això passés els duels de la jornada 27 i 28 es jugarien en dimecres per deixar pas a la competició europea.

 

Podeu consultar el calendari complet aquí.

 

Notícies relacionades

Comenta