Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés: «La pretemporada és de notable»

El tècnic del Barça valora aquest primer mes del curs 19/20, algunes baixes i el 'fitxatge' de Patri

Ernesto Aradilla (Futfem.cat)

Gairebé un mes després de tornar a la feina, la pretemporada del Barça ha acabat de manera exitosa. Una estada a la Vall d'en Bas, quatre partits preparatoris i moltes, moltes hores i sessions d'entrenaments després, l'equip ja està llest per afrontar la Copa Catalunya, la primera competició de la temporada. Abans, L'entrenador del Barça, Lluís Cortés, valora per Futfem.cat aquest mes de treball que duu l'equip i el grau de satisfacció d'aquesta pretemporada: «La pretemporada és notable. És el primer mes i queden moltes coses per millorar i per treballar, i més si volem buscar excel·lència, l'objectiu d'aquest any».

L'autoexigència és un dels pilars del tècnic lleidatà i afirma estar molt satisfet amb la plantilla fins al moment: «Les jugadores han treballat molt, l'actitud ha estat molt bona. Han acceptat el canvi de treball, inclús l'han demanat i estic molt content amb el grup». D'altra banda, pel que fa als duels amistosos, Cortés ha parlat d'un creixement clar per part del Barça: «L'equip està evolucionant. La primera setmana faltaven jugadores i va ser diferent. A l'estada ja es van incorporar i des de llavors l'equip ha crescut, el veig millor físicament i té les idees de joc més clares i més consolidades».

Volent seguir un model de joc determinat, l'entrenador blaugrana també ha remarcat les petites variants que s'han treballat i que caldrà seguir treballant de cara a les competicions oficials: «Tenim un model de joc, una línia, però amb alguns matisos. No només treballem aquest model sinó també hem de provar altres coses o possibles canvis que ens trobem en la competició». Un gran exemple és el darrer duel contra el Montpellier, que va ser molt útil pel futur de la temporada: «Montpellier és un cas clar per l'estat del camp. Provar una cosa diferent va anar bé, ens hem de preparar per a qualsevol situació de partit. I aquí entren els canvis de posició. T'has d'adaptar i que la mateixa jugadora pugui ocupar diferents posicions és un gran avantatge».

Precisament a França es va veure el canvi d'ubicació més sorprenent; amb Patri Guijarro fent de central. Amb un pèl d'experiència el curs 17/18, Lluís Cortés va decidir provar aquest 'fitxatge' a l'eix. I és que degut a la greu lesió el passat gener, la jove futbolista balear encara no havia disputat cap minut sota les ordres del lleidatà, lesionant-se just abans del debut de Cortés. L'entrenador només ha tingut paraules d'elogi cap a la futbolista: «L'última vegada que la vaig entrenar va ser a la selecció catalana sub-18. Patri és un gran reforç per aquesta temporada. Té un punt afegit que és la polivalència; pot ocupar totes les posicions de carril central. El seu rendiment en les posicions on l'hem provat ha estat molt bo».

Pel que fa a la nota més negativa de la pretemporada, aquesta seria les baixes que ha tingut l'equip. Tajonar segueix recuperant-se de la luxació a l'espatlla esquerra i Martens va tornar lesionada del Mundial mentre que Candela ho va fer de l'Europeu sub-19. Ja amb el Barça, Carla Armengol, Jenni Hermoso, Vicky Losada i Mariona Caldentey han caigut lesionades o no han anat convocades en algun moment per reposar algunes molèsties. La majoria de casos són lleus, però davant el dubte físic de cara al futur el missatge de Lluís Cortés ha estat tranquil·litzador: «En situació de Lliga o Champions, algunes jugadores estarien jugant. En pretemporada, és millor que es quedin a la Ciutat Esportiva treballant. Al final és una decisió en l'àmbit preventiu»./p>

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta