Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Duel entre aspirants al títol a la jornada 3

Barça i Atlético s'enfronten en la tercera data de la Lliga amb les blaugranes 2 punts per sota

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Jornada 3 de la Lliga 2019/20 i ja ha arribat el plat fort. Barça i Atlético es veuran les cares just a l'inici de la competició domèstica en un duel que pot ser clau pel títol. Només és la tercera jornada, és evident, però les matalasseres han guanyat les 3 últimes lligues amb el Barça acabant 2n, arribant amb opcions sempre al darrer partit. És per això que un duel directe entre aquests dos equips favorits al títol, sigui la data que sigui, sempre és vital i pot tenir repercussions de cara a proclamar-se campió a final de temporada. A part, el Barça arriba a l'enfrontament dos punts per sota de l'Atlético després d'empatar a 1 al camp del Rayo.

L'expectació a la prèvia del partit era evident, però a l'hora de parlar amb protagonistes, Lluís Cortés ja ha deixat clar que és un partit important, però a principi de temporada: «És molt aviat, anem per la tercera jornada. Cada vegada hi ha millors jugadores a la lliga, es van igualant les coses i és normal que els equips es deixin punts». Seguint amb aquesta línia, l'entrenador ha insistit en la idea de l'enorme quantitat de duels que s'han de jugar: «Parlar d'un partit decisiu a la jornada tres... no sabem de què va això del futbol. Passen coses molt estranyes i són resultats molt curts. Veiem partits que es decideixen per detalls».

A l'hora d'analitzar el rival, el tècnic nascut a Balaguer ha comentat les similituds i alguna diferència que té l'Atlético respecte a la temporada anterior: «La base de l'equip és la mateixa, la idea també i el model és molt similar al de l'any passat. Sí que hi ha matisos que et donen Charlyn o la mateixa Toni Duggan que en transició són més directes». Precisament, de la davantera anglesa n'ha parlat Mapi León després de les dues temporades de Duggan al Barça: «L'hem viscuda, sabem què és. Anglesa, jugadora que li agrada el contraatac i que se sent còmode jugant d'aquesta manera. Però com ella n'hi ha 17 més de convocades i no ens podem centrar només en ella».

La central aragonesa no s'ha centrat només en una jugadora si no en una plantilla que coneix a la perfecció, gràcies a la selecció i als 3 anys que va ser matalassera, cosa que fa del partit un de molt especial: «Ja saps al que t'enfrontes. Són jugadores que ens coneixem, hem compartit vestuari, ens coneixem de sobres. Sabem com juguen». A part, el fet que el rival no sigui tan sols el seu exequip, sinó que sigui el rival directe pel títol de Lliga fa que el partit sigui encara més important. I com ha dit 'Mapi', serà un enfrontament «doblement especial».

El pitjor de tot és que aquest enfrontament és que, amb les entrades exhaurides per assistir al Johan Cruyff, una jutgessa ha donat la raó a Mediapro en una denúncia contra el Barça pels drets televisius. Això vol dir que no estarà permès l'accés de càmeres de televisió a l'estadi i el partit no s'emetrà.

 

Notícies relacionades

Comenta