Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Epidèmia sota pals

Amb la lesió de Mimi en el darrer partit contra el Betis, l'Espanyol es queda sense cap de les tres porteres del primer equip

LaLiga

«El tema de la porteria s'ha torçat una mica». En el moment de pronunciar aquestes paraules, el tècnic de l'Espanyol, Salvador Jaspe, no sabia que la implacable llei de Murphy encara li tenia reservat un altre contratemps. Era la prèvia del darrer partit contra el Betis i, tal com havia succeït en els anteriors compromisos de Lliga, Mimi era l'única portera del primer equip disponible. 90 minuts després, la seva lesió va confirmar que si una cosa dolenta pot passar, acabarà passant. I Janet Martínez, la portera del filial convocada, va saltar al verd de la Dani Jarque, tot simbolitzant el calvari que està vivint l'Espanyol sota pals.

Abans de començar la temporada, res feia pensar que s'arribaria a una situació límit com aquesta. La planificació esportiva d'enguany contemplava una nòmina de fins a tres porteres -Mimi, Mariajo i Kaeli-, però el cert és que abans d'afrontar la sisena jornada de competició l'Espanyol ja no compte amb cap d'elles. Anem per parts.

En un entrenament de pretemporada, Mariajo va patir una fractura en la falange distal del tercer dit de la mà dreta que la va obligar a passar per quiròfan el passat dimecres 2 d'octubre. Sense encara haver pogut debutar en partit oficial, la previsió és que entre quatre i sis setmanes es reincorpori a la feina, de manera que fins al mes de desembre no s'espera el seu retorn.

Qui tampoc ha tingut l'oportunitat d'estrenar-se en partit oficial és Kaeli. La portera nord-americana procedent del filial venia a blindar la porteria 'perica' en aquest mercat estival, assumint el rol de «tercera portera», tal com ho va apuntar Lauren Florido, coordinador de la secció femenina, tan bon punt es va confirmar el seu ascens al primer equip. Però un conjunt de problemes burocràtics amb el visat l'estan impedint vestir-se de curt.

Finalment, la culminació de la desgràcia ha estat la lesió de Mimi, que en el minut 67 de partit contra el Betis va haver de demanar el canvi. En declaracions posteriors a l'encontre, Jaspe va donar pistes sobre les molèsties de la portera que fins aleshores ho havia jugat tot: «En principi és quelcom muscular».

Amb tot, el diumenge, a les 12.00 hores, l'Espanyol es desplaçarà fins al camp del Sevilla. Per ara el tècnic olotí no revela si Mimi estarà recuperada per aquesta cita: «De moment se li estan fent proves». Sigui com sigui, la situació en la classificació constreny el conjunt blanc-i-blau, que amb Mimi o sense ella necessita sumar la primera victòria contra un rival directe per sortir de la zona de descens.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta