Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jornada a Primera marcada per la més que possible vaga

El Barça visitarà el Madrid amb el futur del futbol espanyol a l'aire per la falta d'un conveni col·lectiu

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Són temps convulsos al futbol femení espanyol. Primer va ser, i continua sent, tota la polèmica de drets televisius. I ara, les futbolistes de Primera Divisió s'han plantat. Després d'un any i mig de reunions entre l'Associació de Clubs de Futbol Femení i l'Associació de Futbolistes Espanyols, les jugadores han vist com els seus requisits per aconseguir un conveni col·lectiu han estat rebutjades. Finalment, després d'una darrera reunió fallida, les futbolistes han decidit anar a la vaga fins que no tinguin aquest conveni. Però per anar a la vaga, en aquest cas, cal fer certs tràmits i és per això que està previst que la competició de Lliga continuï fins a la propera aturada de seleccions; entre el 4 i el 13 de novembre. En clau Barça, això vol dir que les blaugrana visitaran el Madrid en el partit de la jornada 7, tal com estava previst.

Si bé és cert que, de moment, la competició segueix endavant, aquesta darrera reunió amb l'AFE, la falta de conveni col·lectiu i l'amenaça de vaga estan a l'ordre del dia. I d'això n'ha parlat una de les capitanes del Barça i representant del club a les reunions de l'AFE; Alexia Putellas. La de Mollet del Vallès ha deixat clar que la vaga afectaria només a la Lliga, de moment, i ha explicat per què és necessari aconseguir aquest conveni col·lectiu: «Les condicions que tenim aquí, tot el que demana es compleix. Però no es tracta de nivell de clubs. Es tracta, pel futur, dignificar una professió, aconseguir que això sigui una professió».

Pel que fa al matx, Alexia ha admès que els partits com a visitants del Barça s'estan complicant més del normal i que s'espera un partit «incòmode» davant el Madrid. A part, però, els darrers duels directes contra aquest club s'han resolt amb facilitat pel bàndol blaugrana, tot i que Alexia no es vol confiar en excés i no fa la vista enrere: «No pensem en resultats anteriors. És fora de casa, serà complicat. Competiran molt bé». A més a més, la migcampista blaugrana també ha parlat de la importància de la plantilla àmplia davant aquest calendari ple de partits que té el Barça que, per exemple, va permetre que ella mateixa descansés contra el Logroño.

D'altra banda, Lluís Cortés ha estat breu en la seva menció sobre la falta de conveni col·lectiu i la vaga, donant suport a les futbolistes: «totes les accions que es facin pel bé del futbol femení, benvingudes siguin». Pel que fa al Madrid, ha lloat el seu inici de temporada, igual que la seva manera de jugar: «És dels equips que proposen i intenten jugar. Crec que estan fent una bona campanya. Contra l'Atlético van fer una proposta molt atrevida, pressionant a camp contrari». En aquest sentit, el mateix tècnic ha celebrat que Andrea Falcón hagi tornat a entrenar amb el grup, deixant només lesionades a Martens, Vicky i Van der Gragt. Amb aquesta notícia, Falcón ha entrat a la convocatòria i les tres futbolistes que n'han quedat fora han estat Gemma Font, Carla Armengol i Claudia Pina.

 

Notícies relacionades

Comenta