Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'Antonio Puchades, estadi on van volar punts el curs passat

El Barça viatja a València per enfrontar-se a un equip irregular, però que encara no ha perdut com a local

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Veient els partits del Barça a l'estadi Johan Cruyff, sembla clar que els tests de debò arriben quan el conjunt blaugrana juga de visitant. Un d'ells el pot tenir aquest proper cap de setmana, quan jugui davant el Valencia a l'estadi Antonio Puchades. Allà s'hi trobarà un equip ché molt irregular, però que encara no ha perdut com a local des de principi de temporada. A més, cal recordar el darrer precedent a terres valencianes, un empat a 0, encara amb Fran Sánchez a la banqueta. Des d'aquell 4 de novembre de 2018 ha plogut moltíssim i moltes coses han canviat, però això no treu el potencial que té el Valencia i el gran nivell que sempre mostra a casa.

Això sí, de bones primeres, Lluís Cortés ha volgut salvar les distàncies amb el darrer empat a 0: «Sí, l'any passat va ser un partit que ens vam deixar punts però també és cert que hi va haver uns condicionants fatals. Les jugadores no van sortir amb la concentració que requereix un partit contra el Valencia però també per coses que no depenien de nosaltres que van succeir. El context era un altre». Un revés que tindrà l'equip blaugrana és la baixa de Sandra Paños que, juntament amb Claudia Pina, han patit una gastroenteritis i no viatjaran a Valencia. D'altra banda, Caroline Graham Hansen sí que ha entrat a la convocatòria tot i no entrenar-se per unes molèsties a la cama. Tampoc viatgen Carla, Codina ni, la lesionada Van der Gragt.

Pel que fa al Valencia, Lluís Cortés ha fet referència als problemes que està tenint l'equip d'Irene Ferreras a l'inici d'aquesta temporada: «Les lesions no l'estan ajudant gaire i, també, si no té més punts, és per certes decisions arbitrals que no les han afavorit, és una realitat. És un equip amb bones jugadores, ben treballat i haurem d'anar amb compte amb el seu sistema de joc que utilitza habitualment, diferent de la resta». Tot i aquestes paraules, ha volgut remarcar el seu suport al col·lectiu arbitral i també ha parlat de com afronta ell aquestes desafortunades situacions amb els col·legiats com a gestor de vestuari: «Ser àrbitra és molt difícil i hem d'empatitzar amb aquesta figura. Amb les jugadores sempre parlem el mateix, focalitzar la seva atenció en tot el que depèn d'elles. No podem malgastar ni una mica d'energia en el que no depèn de nosaltres».

Andrea Falcón ha estat la protagonista per part de la plantilla. La futbolista canària també ha comentat aquest inici de Lliga del Valencia i, sobretot, la seva fortalesa com a local: «Sabem que ha tingut un inici una mica irregular, destaca la mala sort que ha tingut en els darrers resultats. Però a casa no ha perdut, són fortes allà. Poden sorprendre i hem de tenir molt de compte». Falcón, molt activa sigui al lateral o l'extrem esquerre, ha afirmat sentir-se molt bé a totes dues posicions i, d'altra banda, ha celebrat el retorn de la capitana, Vicky Losada: «Vicky és pur exemple, ja no només futbolísticament. L'admirava quan estava aquí amb 15 anys i ara com ara segueix donant exemple, segueix ensenyant. Dóna un plus en l'àmbit personal i de vestidor, és un referent».

 

Notícies relacionades

Comenta