Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jordi Ferrón: «Amb l'equip que hi ha es pot tirar endavant»

El nou tècnic de l'Espanyol confia plenament en la plantilla, però el club avança que «és possible que hi hagi algun fitxatge»

RCD Espanyol

«Avui estic com un nen petit. Estic molt feliç de ser aquí, no em cansaré de repetir-ho». Aquestes paraules, juntament amb un somriure inesborrable i uns ulls brillants, resumeixen a la perfecció l'estat d'ànim de Jordi Ferrón en la seva presentació com a nou entrenador de l'Espanyol. L'onzè que passa per l'entitat 'perica' des de la temporada 2013/14. «És la persona ideal; ve amb unes ganes increïbles; coneix la Lliga; és guanyador; coneix el futbol femení des de fa molts anys; sap com funciona un vestidor; i ha estat en situacions molt compromeses durant la seva carrera esportiva», ha enumerat el coordinador de la secció femenina, Lauren Florido, fent un llistat de les qualitats del nou inquilí de la banqueta blanc-i-blava.

Conscient que en les darreres setmanes s'ha especulat amb l'opció de fitxar en el mercat d'hivern, Ferrón ha posat en relleu la seva confiança en la plantilla actual: «Tot el que sigui millorar l'equip, fantàstic, però estic molt content amb les jugadores que hi ha i crec que es pot tirar endavant». De forma complementària, ha posat en valor l'equip filial com a font per nodrir-se'n en cas de necessitat: «Està fent una molt bona temporada i sóc un entrenador que m'agrada comptar amb la gent de la base».

No obstant això, Florido no ha descartat la incorporació de cares noves a l'equip: «Estem rastrejant el mercat contínuament. Si fa falta i es consensuen les situacions, és possible que hi hagi algun fitxatge en el mercat d'hivern». Al mateix temps, però, ha reconegut que, «malgrat la classificació», es pot «treure profit d'aquesta plantilla».

Sigui com sigui, qui sembla estar aprofitant al màxim el moment és el nou entrenador de l'Espanyol. Ferrón ha reconegut que compleix «el somni d'entrenar a Primera Divisió» i ha repetit fins a l'extenuació que està «content i il·lusionat per aportar un granet de sorra i treure això endavant». Tanmateix, és sabedor que no entra en el millor moment, amb l'Espanyol a 8 punts de la salvació, i amb poc marge per reaccionar: «A un entrenador sempre li agrada treballar amb més temps i tenir pretemporada per conèixer millor a les seves jugadores».

La seva prioritat principal és «formar un equip i anar creixent al voltant d'aquest». En aquest sentit, s'ha referit a la moral de les jugadores: «El futbolista és un estat anímic i si està trist, es nota al camp. Sempre es treballa millor des de l'optimisme i amb un bon ambient». Un bon ambient que sembla haver-se respirat en el primer entrenament dirigit per Ferrón, que n'ha parlat meravelles: «M'he trobat moltes ganes de treballar, una actitud molt bona i unes jugadores molt receptives i conscients del que està en joc». Unes paraules que ha posat en context: «Acostuma a passar quan hi ha un canvi d'entrenador».

A banda de les primeres sensacions al capdavant de la nau 'perica', Ferrón també ha abordat la seva marxa del Seagull el passat mes d'agost, al·legant incompatibilitats laborals i familiars amb el seu nomenament com a coordinador d'Esports a l'Ajuntament de Badalona. El cas és que, malgrat fitxar ara per l'Espanyol, el tècnic ha anunciat que mantindrà la seva responsabilitat en el consistori. Què ha canviat? «Sobretot, la meva mirada. Tinc un fill rus adoptat fa dos anys i crec que havia de passar més temps amb ell. Li dono molta importància a la família, que m'ha donat el 'sí' perquè saben que això és un somni per a mi», ha començat explicant.

«A banda d'això, també pensava que m'havia estancat. Els últims mesos els he destinat a treballar per millorar aspectes, sobretot psicològics, que m'han de dur a ser millor entrenador», ha complementat l'exentrenador del Seagull, que ha tingut unes bones paraules amb el conjunt badaloní: «Estic molt agraït al Seagull pel comprensible que va ser i per com es va portar. Només tinc paraules d'elogi pel club i per a totes les jugadores».

A l'acte de presentació també hi era el vicepresident de l'Espanyol, Carlos García Pont, que s'ha limitat a agrair la feina feta per l'anterior entrenador, Salvador Jaspe, i a desitjar-li tot l'encert a Ferrón en la seva nova etapa. Una etapa que s'inicia, ni més ni menys, que amb un derbi contra el totpoderós Barça, que visita la Dani Jarque aquest dissabte a les 17.00 hores.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta