Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Un duel més per una primera volta de somni a casa

Últim partit de 2019 i darrer enfrontament de la primera volta a l'estadi Johan Cruyff, on el Barça ha donat espectacle cada jornada

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Un darrer partit aquest 2019 a l'estadi Johan Cruyff, un últim duel per acabar la primera part de la temporada amb un registre impecable i implacable com a local. El Barça rep el Granadilla en un enfrontament corresponent a la jornada 14 de Lliga, la darrera del calendari natural. A més, servirà per tancar el 2019, l'any que s'ha estrenat el Johan Cruyff, amb uns resultats magnífics. Sis partits de competició domèstica s'han disputat al feu blaugrana, i la victòria de les locals més ajustada va ser la darrera, el 3 a 0 contra el Betis, mentre que la més àmplia va ser el 9 a 1 davant el Tacón. Per tancar l'any de la millor manera possible, el Barça haurà de superar un Granadilla fort a casa, però que baixa el seu rendiment de visitant. Un Granadilla que, a més, té en dubte la continuïtat del seu entrenador, com apunten amb força des de Canàries.

Tot i aquests rumors, Lluís Cortés es vol centrar en «el Granadilla actual, amb l'entrenador actual», per aconseguir una nova victòria. El tècnic del Barça ha comentat aquesta diferència que el conjunt canari té de local i de visitant, però també ha remarcat les bones posicions a la taula en anys anteriors i els seus motius: «A casa és molt fort, només fa falta veure els resultats. Això ha provocat que hagi acabat quart l'últim any. És un equip que, defensivament, sempre ha estat molt ordenat, intens, fort en les disputes, dominen bé el joc aeri i a davant tenen jugadores per contraatacar amb velocitat, però amb criteri». Igualment, i vistos els resultats al Johan, hi cap la possibilitat, ha afirmat Cortés, que el Granadilla intenti tancar més les línies i no perdre la posició.

D'altra banda, Lluís Cortés ha explicat extensament el procés del fitxatge d'Ana-Maria Crnogorčević i per què es va decidir fer la incorporació de cara al que resta de temporada: «Marta Torrejón ho estava jugant pràcticament tot de lateral, Candela no és la seva posició natural i al final és una oportunitat de mercat. S'acaba la competició als Estats Units i vol tornar a Europa. A més, és una jugadora polivalent, que sabeu que això sempre m'agrada». A part, el tècnic català també ha afirmat que l'adaptació de la futbolista suïssa està sent «molt bona», amb tota la plantilla ajudant a una integració ràpida i fàcil. També cal comentar, parlant d'incorporacions, que Stefanie Van der Gragt ha rebut l'alta mèdica gairebé tres mesos després de lesionar-se.

Pel que fa a la plantilla, Vicky Losada ha estat la protagonista a la prèvia per primera vegada a la temporada. La capitana blaugrana ha parlat del rival, del Granadilla, i també de la possible vaga que finalment sembla que no tornarà, amb l'AFE anunciant un principi d'acord per firmar el conveni col·lectiu. Però el més destacable és que sembla que Vicky ha deixat enrere els problemes físics i se li ha notat en les seves declaracions: «Porto molts mesos treballant, he passat uns moments una mica durs, però l'altre dia vaig tenir uns minuts que ara necessito. Estic preparada per això, he estat molt de temps aturada, però he de tenir paciència. La prioritat és el grup».

 

Notícies relacionades

Comenta