Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Una estrella fugaç

La futbolista Irene López rescindeix el seu contracte amb l'Espanyol després de fitxar pel club el passat estiu

RCD Espanyol

La prometedora migcampista Irene López ha arribat a un acord amb l'Espanyol aquest dilluns per rescindir un contracte que unia ambdues parts fins al pròxim 30 de juny del 2020. Una sortida que es produeix sis mesos i escaig després de la seva incorporació en el mercat estival. El seu pròxim destí serà el filial del Madrid, equip que milita a la Segona Divisió. Un destí sorprenent, tenint en compte que procedia del primer equip madrileny quan va signar amb el conjunt blanc-i-blau.

«Teníem dipositades moltes esperances en una jugadora jove amb projecció», reconeix el coordinador de la secció femenina de l'Espanyol, Lauren Florido. Unes esperances més que justificades, donat el cartell de diamant en brut que s'havia col·locat sobre la seva figura pels mèrits acumulats amb tanta precocitat. Amb només 17 anys, l'edat amb qui fitxa per l'entitat 'perica', ja li havia donat temps de proclamar-se campiona a escala europea i mundial amb la sub-17 espanyola. Al Mundial d'Uruguai, a més, amb l'afegit de ser escollida 'Bota de bronze' amb cinc gols. Però això no és tot, ja que a nivell de clubs, ja havia disputat 25 partits a Primera Divisió amb el 'seu' Madrid, en el planter del qual ha crescut com a futbolista.

Tot plegat, abans que s'anunciés la seva incorporació a l'Espanyol. Però després, durant el mes d'agost, Irene López també es va erigir com la màxima golejadora del torneig internacional COTIF amb 4 gols -un d'ells decisiu per guanyar la final-. Tanmateix, res de tot això ha estat suficient perquè la futbolista madrilenya hagi disposat de protagonisme amb el club blanc-i-blau, amb qui només ha disputat 27 minuts durant la primera volta -gairebé- del campionat de Lliga. «Ella vol jugar i tenir minuts. Ha volgut sortir i li han trucat de Madrid», revela Florido.

«Quan la vam fitxar pensàvem que seria semblant a la situació d'Ainhoa Marín i d'Elena Julve, que van entrant, però pel que sigui ha estat diferent», es lamenta el coordinador del femení. La idea del club era donar continuïtat a aquesta filosofia de combinar experiència i joventut en la plantilla, però en el cas d'Irene López ha creuat el cel de la Dani Jarque emulant la trajectòria d'una estrella fugaç.

Sense oportunitats amb l'anterior tècnic 'perico', Salvador Jaspe, el canvi d'entrenador tampoc ha suposat una millora de la seva situació. «Amb mi tindria problemes per entrar a l'equip perquè la competència és molt alta», admet l'entrenador de l'Espanyol, Jordi Ferrón, que es mostra comprensiu amb la seva decisió: «És una molt bona jugadora, però no té la continuïtat que necessita».

«Vaig dir-li que tingués paciència amb el nou entrenador per si el convencia», apunta Florido, que no ha pogut acabar evitant que després del partit contra el Barça, l'estrena de l'era Ferrón, la talentosa migcampista prengués una decisió sobre el seu futur. «El primer partit va convocada, però no juga. Allà pren l'alternativa. Jo me n'assabento després del partit contra el Barça», esmenta Ferrón.

En qualsevol cas, el tècnic del conjunt espanyolista descarta que la seva sortida sigui per manca de capacitat: «No és falta de nivell, té una esquerra amb molta qualitat». I ha tornat a insistir en el fet que «l'únic problema» és «l'elevada competència» de la plantilla. Un raonament que culmina indicant que el missatge que li transmet a la futbolista madrilenya és extrapolable al de la resta de les seves companyes: «Li dic que si s'ho guanya i em demostra que ha de jugar, jugarà, com totes».

Amb la baixa d'Irene López, l'Espanyol es queda amb dues fitxes vacants -l'altra correspon a la portera Kaeli Schmidt- i, amb el mercat d'hivern a la vista, no es descarten moviments. «És possible que hi hagi algun fitxatge. Si trobem quelcom que millora el que tenim, sobretot», destaca Florido, que no es mou ni un mil·límetre del seu discurs habitual. Igual que Ferrón, que repeteix que treballa «amb el que té» i que compta «amb les futbolistes del filial».

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta