Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés: «Poder tenir jugadores del nivell d'Asisat o Kheira ens dóna molt avantatge»

El tècnic blaugrana ha marxat molt content de San Mamés fent èmfasi a la influència dels canvis en el partit

FC Barcelona

San Mamés ha viscut un gran espectacle de futbol femení. 32.068 espectadors s'han citat a la 'Catedral' del futbol i han pogut gaudir d'un Athletic Club-Barça d'enorme qualitat. Les blaugrana, a priori superiors, s'han trobat un rival molt ben plantat i que ha dificultat moltíssim el fet de poder fer un joc fluid. La igualtat del partit s'ha mantingut durant gairebé una hora de joc, moment en què Mariona ha obert la llauna amb un golàs i, també, Lluís Cortés ha començat a fer els canvis. I precisament, amb aquests canvis, el Barça ha pogut sentenciar el matx no només pel joc sobre el camp, sinó també al marcador, guanyant el duel per 0 a 3. El tècnic català ha lloat la feina de les jugadores que han entrat de refresc: «Quan preparem un partit, el preparem a 90 minuts. Penses que jugaran les 11 més possibles canvis en funció de com vagi el partit. El fet de poder tenir jugadores del nivell d'Asisat, de Kheira, inclús de Candela, ens dóna molt avantatge».

Aquests canvis han servit per «guanyar una mica més de profunditat» que a l'equip li havia faltat durant la primera meitat i, com ja s'ha comentat, ha servit per certificar el triomf del Barça. Però continuant amb el tema de les alineacions, la sorpresa del partit ha estat veure col·locada Martens a la banda dreta i Mariona a l'esquerra, quan l'experiència indica que hauria de ser al revés. Amb aquesta disposició, l'holandesa ha estat molt apagada i no ha brillat i Lluís Cortés ha explicat els motius de l'alineació: «El que anàvem veient és que Mariona estava molt bé i l'equip estava trobant molt bé la posició de Mariona per l'esquerra. També pel perfil de laterals ens convenia que Mariona estigués en aquesta banda i no en l'altra. És cert que Lieke potser no ha pogut participar tant, però crec que ha sortit bé».

A part de l'alineació i del joc de l'equip, tant Lluís Cortés com les futbolistes protagonistes en acabar el duel, s'han mostrat molt agraïts per l'ambient viscut a San Mamés, així ho ha afirmat el tècnic: «Això que San Mamés rugeix és així, és cert. Per nosaltres és un orgull, estem contentíssims i crec que l'espectacle ha estat molt bo. Ha estat un partit molt disputat i tothom ha gaudit d'un bon partit de futbol femení». Pel que fa a la plantilla, Alexia Putellas ha seguit en la línia de l'entrenador: «Un orgull, la veritat. L'Athletic Club és un dels millors clubs del món i ha estat un privilegi sentir l'afició i el respecte que ens han mostrat».

Seguint amb la capitana blaugrana durant el partit, Alexia ha admès que l'equip basc ha posat les coses molt difícils al Barça i ha estat mèrit del rival el joc català espès de la primera meitat: «L'Ahtletic va començar una mica irregular, però el seu plantejament ha estat molt bo. Han posat una jugadora més per dins i això dificultava la sortida de pilota». Igualment, el nivell d'energia que ha mostrat el conjunt local durant els primers 45 minuts no podia durar tot el partit i, segons la de Mollet del Vallès, el cansament ha començat a fer efecte a la represa: «Després del descans, he sentit que elles han baixat una mica l'agressivitat i nosaltres hem pujat una mica la intensitat. I bé, el golàs de Mariona ha obert la llauna».

Precisament Mariona Caldentey ha estat l'altra protagonista a la zona mixta. La davantera de Felanitx ha entrat en més detall a l'hora de descriure la primera part complicada que ha tingut al Barça: «Crec que ens ha faltat trepitjar més àrea, ser una mica més agressives cap endavant. Al final s'ha parlat al descans i això ha fet que a la segona part poguéssim arribar més i amb més claredat». Com és lògic, Mariona ha estat preguntada pel seu golàs que ha servit de desllorigador i la futbolista balear l'ha descrit com l'ha viscut al camp: «Una conducció cap a dins, i acaba dins. D'aquestes que una se te'n va a la graderia, però avui ha anat cap a dins. Estic contenta».

 

Notícies relacionades

Comenta