Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

L'última derivada d'un projecte inconsistent

Fins a 13 jugadores de l'Espanyol acaben contracte al juny i, des de l'1 de gener, són lliures per negociar amb qualsevol altre club

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Amb el pas de les temporades, el conjunt blanc-i-blau va deixant enrere un passat gloriós on no era gens estrany veure'l en les primeres posicions de la classificació i, fins i tot, aixecar títols. No obstant això, l'evolució del futbol femení en els últims temps s'ha produït a una velocitat tan elevada que l'Espanyol s'ha quedat a la cua, veient com la resta d'equips apostaven de manera més ferma per la seva secció femenina.

Els efectes d'aquest procés han cristal·litzat fins a tal punt, que en la temporada d'enguany l'equip és el cuer de la categoria sense cap victòria en 15 jornades i amb la permanència a 10 punts. Aquestes xifres només són la cara més visible de la tragèdia 'perica', la qual presenta una última derivada que posa de manifest la inconsistència del seu projecte esportiu: la situació contractual de la seva plantilla.

Deixant de banda les baixes de Kaeli Schmidt -fora de l'equip per uns problemes amb el visat que li han impedit jugar- i Irene López -futbolista que va rescindir el seu contracte per la manca de minuts-, de les 20 jugadores de l'Espanyol, 13 tenen contracte fins al juny del 2020. En conseqüència, a partir del dia 1 d'aquest mes són lliures per negociar amb l'equip que vulguin. La resta -Elba Vergés, Paola Soldevila, Inés Juan, Débora García, Eli Del Estal, 'Yiyi' i Paula Moreno-, estan vinculades al club fins a l'any 2021.

Si bé és cert que en el darrer mercat estival l'Espanyol va renovar la major part de la plantilla, aquesta possibilitat s'enverina tenint en compte el context esportiu de l'equip. I és que, en cas que el conjunt blanc-i-blau no aconsegueixi romandre a Primera Divisió, la continuïtat del gruix de la plantilla es trobarà en escac.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta