Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Acord pel primer conveni col·lectiu de la història del futbol femení

La Federació Espanyola ha acceptat la proposta de l'Associació de Clubs per posar punt final al serial

FC Barcelona

Les jugadores gaudiran del primer conveni col·lectiu de la història del futbol femení. Després de gairebé dos anys de disputes, reunions, inclús una vaga, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha acceptat la darrera proposta de l'Associació de Clubs de Futbol Femení per desbloquejar el conveni. Aquest acord permetrà als clubs de Primera i Segona Divisió adherir-se al Programa Élite i rebre 500.000 i 100.000 euros anuals, respectivament. A més, es desbloquejarà l'emissió del partits de Primera, amb l'ACFF oferint els clubs alliberar-se de l'acord amb Mediapro, però amb el gegant de les telecomunicacions mantenint els drets de 2 partits per jornada.

Això suposa una notícia històrica pel futbol femení, ja que les jugadores han estat en negociacions gairebé dos anys per la firma d'aquest conveni, demanant uns drets bàsics com a treballadores i avançar de debò cap a la professionalització de l'esport. A part d'aquest espai de temps, ha calgut prendre mesures extraordinàries com la vaga que tots els equips de Primera van fer, el passat novembre, deixant de jugar els partits corresponents a la Jornada 9. A més a més, en la darrera concentració de la selecció espanyola, les internacionals es van asseure amb el President de la RFEF, Luis Rubiales, en una reunió emesa per streaming, per intentar desbloquejar el conveni.

Aquest acord ha arribat, per fi, un dia abans que expirés l'acord al qual es va arribar amb l'Associació de Futbolistes Espanyols, firmat després de la vaga i al que es va donar un marge de dos mesos per acabar trobant una solució definitiva. Davant aquest preacord a què es va arribar el 20 de desembre de 2019, l'Associació de Clubs de Futbol Femení va ratificar el preacord i l'únic pas que faltava era que aquest ens i la Federació Espanyola de Futbol segellessin els acords necessaris per posar fi a un serial que s'ha allargat massa, però que ha acabat bé: amb la consecució del primer conveni col·lectiu del futbol femení a Espanya.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta