Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

No hi ha manera, no hi ha conveni

Quan tot semblava dat i beneït, les negociacions pel conveni col·lectiu tornen a un punt mort

Baudi Rincón (Futfem.cat)

Primer el dia 15 de gener, després el 20 de gener i ara... qui sap. La firma del conveni col·lectiu no arriba tot i que la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va anunciar que acceptava la proposta de l'Asociación de Clubes de Fútbol Femenino el passat 14 de gener. Però, de moment, tot això està resultat ser paper mullat perquè, a l'hora de la veritat queda la part més important: firmar d'una vegada el conveni pel qual les futbolistes porten negociant gairebé dos anys. Davant la falta de firma, l'Asociación de Futbolista Españoles (AFE) ha convocat una roda de premsa on una de les portaveus, la portera de l'Athletic Club, Ainhoa Tirapu, ha deixat ben clars els sentiments de totes: «Ens sentim menyspreades».

I és que el dia 20 de gener havia de ser històric i les futbolistes havien estat convocades a Madrid per viure'l, però la realitat que s'han trobat ha estat ben diferent, com ha explicat Tirapu: «Ens hem trobat incertesa. No sabem què passa, aquesta és la realitat. Passa el temps i es perden drets laborals, cosa que no ens podem permetre». D'altra banda, la portera de l'Athletic ha recordat les mesures preses en el passat, tot i que ha afirmat que les futbolistes volen evitar-les: «No ens agradaria plantejar-nos de nou la vaga. En el seu dia no es va paralitzar, es va firmar una treva. No se'ns està prenent seriosament. Ens és igual com s'arribi a un acord definitiu, el que volem és tenir garantits els nostres drets laborals».

La davantera del Betis, Priscila Borja, també ha parlat en nom de les seves companyes en aquesta roda de premsa de l'AFE. Tant per les paraules de Tirapu com per les de Priscila, es pot veure un cansament extrem per part de les jugadores pel que fa a la falta d'un conveni. Així ho ha expressat la davantera: «Volem explicacions. Les futbolistes seguim unides; ho hem posat tot de la nostra part, d'aquí que es paralitzés la vaga, però ara ens preguntem: Què més hem de fer perquè es firmi el conveni col·lectiu?». I és que aquesta pregunta que ha fet Priscila és la que no està tenint resposta, perquè passen dies, setmanes, mesos, inclús anys, i les futbolistes segueixen esperant que se'ls garanteixin els seus drets laborals.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta