Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Nou futbolistes blaugrana acaben contracte el juny

També finalitza el contracte del tècnic, Lluís Cortés, tot i que renovaria automàticament en cas que el Barça guanyés la Lliga

FC Barcelona

Amb l'inici d'any, és moment de posar un focus als despatxos per veure la feina que la directiva del Barça haurà de fer de cara a l'estiu. Cada juny hi ha contractes que acaben i, quan comença el mes de gener, les futbolistes que quedarien alliberades estan en el seu dret de negociar amb l'equip que vulguin. Ara bé, cal recordar sempre, que el fet que les diferents futbolistes acabin contracte no significa en absolut que abandonin la disciplina blaugrana. És més, ja s'ha donat el cas que el Barça té aparaulada alguna renovació, però s'anuncia les setmanes finals de temporada. Igualment, cal veure quines jugadores acaben contracte aquest 2020.

Primer de tot és necessari començar a la banqueta. I és que Lluís Cortés va firmar un contracte d'un any amb opció d'un més per seguir sent l'entrenador del Barça, mesos després de substituir Fran Sánchez. Dit això, la continuació de Cortés està molt a prop, ja que aquesta opció d'un any més es faria efectiva de manera automàtica si el tècnic de Balaguer aixequés el títol de Lliga. I en aquests moments, cal recordar, el Barça és líder de la competició amb 7 punts d'avantatge sobre el seu màxim perseguidor, l'Atlético de Madrid.

A la porteria, tant Pamela Tajonar com Gemma Font finalitzen el seu contracte aquest juny de 2020 i, val la pena afegir, ambdues van signar una extensió d'un any el passat estiu. La veterana portera mexicana està complint la seva segona temporada al Barça, amb un rol clar de suplent de Sandra Paños, el mateix que ha mantingut des de la seva arribada. Per la seva banda, Gemma Font està de tercera portera del primer equip i, bastant sovint, és la titular a la porteria del Barça B, tot i que la dinàmica setmanal la fa sota les ordres de Lluís Cortés.

A la defensa és on hi ha més casos de finalitzacions de contracte; fins a cinc futbolistes. Aquestes són Marta Torrejón, Andrea Pereira, Stefanie Van der Gragt, Melanie Serrano i, la recentment incorporada, Ana Crnogorčević. Anant per parts, Marta Torrejón està sent vital pels esquemes blaugrana. L'estiu de 2017, la mataronina va signar una renovació per tres anys i, avui dia, s'ha convertit en la lateral dreta titular indiscutible de l'equip. A més, el passat agost va retirar-se de la selecció espanyola i el seu rendiment amb el club és inclús millor que el d'anys anterior.

En el cas de les centrals, Andrea Pereira també ha estat indiscutible a l'eix de la defensa, després d'aterrar a Barcelona l'estiu del 2018. Procedent de l'Atlético, Pereira forma la parella de centrals més segura de tota la Primera Divisió juntament amb Mapi León i s'està mostrant important en la majoria de partits de l'equip. Per altra banda apareix el cas d'Stefanie Van der Gragt. Arribada també l'estiu de 2018, la neerlandesa havia de fer-se amb un lloc a la defensa del Barça, però des de la seva arribada, les lesions han estat a l'ordre del dia. Durant el curs 18/19 en va patir tres diferents que la van mantenir fora gran part de la temporada. I després d'un Mundial brillant i un bon inici de curs, va tornar a caure lesionada de gravetat. Tot just recuperada, es fa difícil definir el seu rol dins l'equip.

Els altres dos casos són el de Melanie Serrano i Ana Crnogorčević. La lateral andalusa va renovar per un any el passat estiu, complint per tant la seva temporada número 16 al Barça. En aquests moments és suplent de Leila a la banda esquerra, una posició que també podia ocupar una Andrea Falcón que es perdrà la resta de la temporada per un trencament als creuats. A l'altra banda, literalment, hi és el cas ben diferent de Crnogorčević. La suïssa va arribar el passat desembre de 2019 al Barça, signant fins a final d'any amb opció a un més. Amb només un mes com a blaugrana i uns minuts de joc davant el Tacón, es fa complicat saber quin paper desenvoluparà dins els esquemes blaugrana.

A part, també cal parlar d'un altre cas; el de Marta Unzué. L'estiu del 2020, la futbolista navarresa va renovar dos anys l'estiu del 2018 però, automàticament, se la va cedir a l'Athletic Club, club on encara juga en qualitat de cedida. Per tant, Unzué encara té contracte en vigor amb el Barça fins aquest juny, on caldrà anunciar un nou acord, sigui a Barcelona o arreu.

Finalment, al mig del camp i a la davantera només hi ha dues futbolistes pendents de renovar: Kheira Hamraoui i Candela Andújar. La francesa va arribar el 2018 per aportar experiència a la Champions i va fer una passa de gegant per suplir la lesió de Patri durant bona part del curs 18/19. El començament del 19/20 va ser difícil però la pivot ha iniciat 2020 a un nivell excels que necessitarà el Barça per triomfar en totes les competicions. En el cas de Candela, l'extrem es troba en el seu primer any de ple dret al primer equip, és a dir, ja ha deixat de jugar amb el filial. Formada a La Masia, aquest curs ha jugat tant d'extrem com de lateral, però el fitxatge de Crnogorčević li suposarà pocs minuts a la defensa. Fer-se un lloc a la davantera del Barça està caríssim i, de moment, Candela ha pogut sumar 399 minuts durant l'any.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta