Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Sentenciar la Lliga al gener?

El Barça viatja a Madrid per intentar guanyar l'Atlético i quedar 12 punts per sobre, amb l'average a favor

FC Barcelona

Parlar de sentenciar una competició a la qual li queden 13 jornades per jugar-se pot semblar molt agosarat, però és el que pot passar si el Barça guanya aquest dissabte l'Atlético de Madrid. L'equip blaugrana és primer a la taula, 9 punts per sobre les 'matalasseres' i un triomf el deixaria amb 12 d'avantatge, més el gol average particular guanyat. Si bé és cert que, matemàticament, la Lliga no estaria decidida ni molt menys per molt que el Barça s'emportés la victòria, també ho és que el conjunt de Lluís Cortés només s'ha deixat punts en un partit i ho hauria de fer en cinc altres jornades perquè l'Atlético pogués tenir alguna opció.

Evidentment, tant l'entrenador com la plantilla han destacat el fet de poder anar a Madrid amb aquest avantatge, però també han deixat clar que quedarà Lliga per jugar-se i fins que no sigui definitiu el títol, l'equip no té res a celebrar. Centrant-se més en el partit contra l'Atlético, Lluís Cortés ha parlat de com es pot afrontar un duel davant d'un equip que acaba de canviar d'entrenador, com és el cas de les madrilenyes amb Dani González: «Centrant-nos en nosaltres, treballar en nosaltres, fer-nos més fortes. Tenim la idea que és més el rival que ha d'adaptar coses quan juga contra el Barça. Depèn del rival, potser pots matisar o fer més èmfasi en alguna cosa i aquesta setmana és més difícil perquè la informació de l'entrenador no la tenim».

Una d'aquestes fortaleses pròpies que té el Barça és les poques ocasions que li generen els rivals i els pocs gols encaixats. El tècnic blaugrana n'ha parlat: «La millor manera de defensar és tenir la pilota. Tenir-la també comporta uns riscos i els gols que hem rebut han estat en transicions, en pèrdues o contraatacs. Som un equip que ens agrada divertir-nos, ens agrada arriscar». Parlant de defensa, el Barça ha recuperat pel partit Sandra Paños, però ha perdut Kheira Hamraoui, lesionada, que s'ha quedat a Barcelona juntament amb Losada, Graham Hansen i Falcón, també lesionades; i Carla i Gemma Font, descartades. A Madrid han viatjat 19 jugadores, per tant, una més haurà de quedar fora de convocatòria abans del duel.

D'altra banda, aquest partit contra l'Atlético de Madrid és el primer de fins a quatre que haurà d'enfrontar el Barça en els pròxims 40 dies. Lluís Cortés ha comentat el que suposa: «Són molts partits contra un mateix rival, però aquest és el primer. I en ser el primer, és el que menys coses hem d'adaptar. També hem de tenir en compte que l'Atlético acaba de canviar d'entrenador, amb la incògnita de què plantejaran, però les jugadores són les mateixes».

Pel que fa a la plantilla, la segona capitana de l'equip, Alexia Putellas, també s'ha centrat en el propi equip a l'hora de parlar dels moments complicats que viu l'Atlético. Igualment, també ha comentat com pot afectar el canvi de tècnic al seu rival més directe: «Un canvi d'entrenador sempre sacseja el vestuari, el dinamita. Pot canviar l'entrenador, però les jugadores seguiran sent les mateixes i fa molts anys que ens coneixem. Sabem les virtuts que tenen i del que són capaces, les qualitats que tenen les han tingut sempre».

Una de les curiositats del partit és on es jugarà; la nova ciutat esportiva d'Alcalá d'Henares, cosa que fa que els darrers 6 duels de Lliga entre ambdós equips s'hagin jugat en camps diferents, entre el nou Johan Cruyff, el Miniestadi, el Metropolitano i l'antiga ciutat esportiva de l'Atlético. Això també ho ha comentat Alexia: «Si el camp no estigués en bones condicions, podria condicionar una mica. Que cada vegada es jugui en un camp diferent no ajuda molt [a professionalitzar la competició]. Per acabar, la de Mollet del Vallès ha remarcat que la Lliga no està sentenciada, recordant el títol guanyat davant l'Athletic Club, amb el Barça arribant a estar 11 punts per sota.

 

Notícies relacionades

Comenta