Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jordi Ferrón: «Hem de millorar la nostra millor versió, perquè amb l'actual no ens arriba»

L'entrenador de l'Espanyol lamenta que el bon tarannà del seu equip sigui insuficient per aconseguir resultats

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Impotència. Si alguna sensació desprenen les paraules del tècnic del conjunt blanc-i-blau, Jordi Ferrón, és aquesta: «Hem de millorar la nostra millor versió, perquè amb la millor versió actual no ens arriba [per guanyar partits]». Un missatge clarificador del moment en què es troba l'equip. Més encara quan s'han de trobar respostes a aquesta constatació, les quals són poc encoratjadores i, fins i tot, rocambolesques: «Hem d'intentar millorar la nostra millor versió, que aquest 100% millori i que el nostre màxim sigui una mica més alt».

«És difícil demanar més a gairebé cap de les jugadores». L'entrenador badaloní té clar que no pot treure gaire més suc de la seva plantilla. En aquest sentit, el Madrid sembla el mirall en què li agradaria veure's reflectit a l'Espanyol, donat que ha aconseguit signar a diverses jugadores en aquest mercat hivernal que estan marcant les diferències només arribar. La prova més immediata d'això és que els tres gols que ha marcat contra el conjunt espanyolista han estat obra de Rita Chikwelu i Geyse, dos dels fitxatges realitzats. «És en el que estem treballant. A veure si abans que s'acabi el termini aconseguim signar a algú més a dalt, que ens doni una mica més d'instint assassí i de gol», ha reconegut l'ex del Seagull.

Des de fora, l'entrenador del conjunt madrileny, Óscar Fernández, s'ha desfet en elogis de la plantilla 'perica', la qual considera que disposa de grans futbolistes que no poden brillar del tot per la dinàmica negativa que acompanya l'equip: «Té jugadores que, a nivell individual, m'encanten. Anna Torrodà i Elena Julve em semblen una passada de jugadores; Inés Juan, amb aquest caràcter que té, o Eli del Estal, que no para de treballar. Té jugadores de molt talent, però quan les coses no surten bé, sembla que tenen mala sort... com la setmana passada que tenen set o vuit ocasions clares per guanyar el partit».

En aquest context desfavorable, les explicacions de la capitana de l'Espanyol, Inés Juan, resulten simptomàtiques. «Els partits passen i, amb ells, les oportunitats. Sabíem que avui era un partit vital i és un cop dur. Queden punts en joc i, mentre existeixi la possibilitat, farem tot el possible». Gairebé deixant en mans de les matemàtiques el destí de l'equip espanyolista a Primera Divisió. Sigui com sigui, la defensa 'perica' també ha posat de manifest el «frustrant» que és el fet que els resultats no arribin i també ha posat el focus en la parcel·la ofensiva: «L'equip fa un bon partit, no crec que mereixi marxar perdent per 1 a 3. Ens està costant molt materialitzar les ocasions que tenim i estem pagant els nostres errors. Estem en una dinàmica molt negativa, ens falta que la pilota entri».

Qui també ha parlat de reforços, encara que de manera indirecta, ha estat la portera del Madrid, Raquel Poza, valorant el seu impacte en la millora general de l'equip: «Han vingut reforços i això genera més competència entre totes les jugadores. Crec que això ens fa una mica millors, perquè ens fa esforçar-nos molt més. Al final, va d'això: competir tant a nivell de partit com d'equip. Aquesta rivalitat que tenim entre nosaltres també ens ajuda molt». De nou, un mirall per l'Espanyol.

En última instància, Ferrón ha donat les claus per entendre la sorprenent suplència de Torrodà i Baudet en un encontre clau per les aspiracions 'periques': «Sóc molt creient que la titularitat te la guanyes als entrenaments. Totes les jugadores, diguin com es diguin, tinguin l'edat que tinguin, cobrin el que cobrin o vinguin d'on vinguin, comencen la setmana per preparar el partit i les que considerem que estiguin millor jugaran».

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta