Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Dues futbolistes de l'Espanyol fan camí a l'Olimp

Daniela Cruz i Kath Alvarado disputen el Preolímpic de la CONCACAF amb l'objectiu de classificar-se pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

D'entre les absències en la convocatòria de l'Espanyol per fer front al Madrid en la darrera jornada de Lliga es trobaven els casos de les costa-riquenyes Daniela Cruz i Katherin Alvarado. El motiu és que totes dues futbolistes es troben convocades amb la seva selecció per disputar el preolímpic de la CONCACAF -Confederació de les Associacions Nacionals de Futbol d'Amèrica del Nord, Amèrica Central i Carib-, la porta d'entrada per classificar-se pels propers Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Aquesta competició se celebra a Bradenton (Florida), als Estats Units, dóna el tret de sortida el 28 de gener i, per aquells combinats que arribin a la final, s'allarga fins al 9 de febrer. Tanmateix, abans de jugar aquesta darrera ronda del preolímpic, algunes seleccions han hagut de superar una eliminatòria prèvia. No és el cas dels Estats Units, Canadà i Mèxic, pertanyents a la NAFU (Unió Nord-Americana de Futbol), que s'hi classifiquen directament. Però sí els que formen part de la UNCAF (Unió Centramericana de Futbol), com Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Panamà, Guatemala i Hondures. Aquestes sis seleccions es van dividir en dos grups de tres equips, sent els dos millors classificats els que accedeixen a la fase final de vuit equips. I aquest honor va correspondre a Costa Rica i Panamà.

Aquests vuit components d'aquesta última ronda del Preolímpic de la CONCACAF es troben dividits en dos grups de quatre equips. D'una banda, el grup A el formen els Estats Units, Costa Rica, Panamà i Haití. De l'altra, el grup B hi participen el Canadà, Mèxic, Jamaica i Saint Christopher i Nevis. Aleshores, els dos primers classificats de cada grup avancen a unes semifinals i, posteriorment, a la gran final. La particularitat és que les seleccions que arribin a aquesta ja es podran donar per satisfets, ja que independentment del resultat ja hauran expedit el seu bitllet pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. En la darrera edició, disputada l'any 2016, les seleccions del Canadà i els Estats Units van ser els grans triomfadors, mentre que Costa Rica es va quedar a les semifinals.

Pel que fa al calendari de Costa Rica, les dues futbolistes 'periques' debuten el 29 de gener a les 12.00, hora catalana, contra Panamà. Després, jugaran contra Haití el pròxim 1 de febrer a la mateixa hora. Finalment, tancaran la fase de grups contra els Estats Units, el duel de major exigència, que disputaran el 4 de febrer a les 2.30 hores de la matinada, hora catalana.

En aquest sentit, en funció del rendiment de la selecció costa-riquenya, la seva estada es pot allargar fins al 9 de febrer. Abans de començar la competició, Cruz i Alvarado ja s'han perdut el partit contra el Madrid. Tampoc podran arribar al proper compromís de l'Espanyol, fixat per l'1 de febrer a les 11.00 hores contra la Real Sociedad. En cas que avancin més enllà de la fase de grups, és probable que també es perdin el duel de vuitens de final de la Copa de la Reina, previst per l'11 o 12 de febrer contra el Logroño.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta