Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lliga encara oberta, segons els precedents

Els números del Barça en els quatre anys anteriors, on no van guanyar el títol, deixen una escletxa oberta a la remuntada

FC Barcelona

Després de l'empat a zero entre Barça i Atlético de Madrid, el conjunt català va continuar 9 punts per sobre el 'matalasser', certificant ja el goal average particular després d'haver guanyat per 6 a 1 a l'estadi Johan Cruyff. Això significa que el Barça té la Lliga molt encarrilada i hauria de deixar-se fins a 10 punts en les 13 jornades que queden, 12 més la jornada suspesa, perquè l'Atlético pugui optar al seu quart títol de Lliga consecutiu. I, evidentment, les madrilenyes han de ser perfectes d'ara endavant si volen optar a aquesta remuntada. Mirant enrere, hi pot haver esperança, ja que en dos dels darrers quatre cursos, on el Barça no va guanyar la Lliga, les blaugrana es van deixar els suficients punts que ara servirien a l'Atlético per aconseguir una remuntada èpica.

En aquests moments, el Barça s'ha deixat 4 punts (dos empats) en el que s'ha jugat de competició i només els cursos 16/17 i 17/18 en va perdre els necessaris per permetre, ara, un gir històric. A la primera de les tres Lligues consecutives de l'Atlético, l'equip català va acabar segon amb 75 punts després d'empatar tres partits, contra Betis, Valencia i Atlético a casa i perdre'n tres més, a la visita a Madrid, contra el Santa Teresa i també davant el Levante, la darrera jornada de Lliga. Per tant, es va deixar un total de 15 punts que, en aquesta temporada, serien els suficients per obrir la porta al seu màxim perseguidor.

El següent curs, el 17/18, el Barça va tornar a ser segon i va veure com l'Atlético aixecava una altra Lliga. Acabant amb 76 punts, un menys que les seves rivals, l'equip 'culer' va empatar un total de quatre partits, els dos davant l'Atlético, contra la Real Sociedad i al camp de l'Sporting de Huelva, mentre que en va perdre dos; un al Mini contra l'Athletic Club i l'altre al camp del Granadilla. Aquesta suma dóna un total de 14, que serien just els 10 punts necessaris perquè la Lliga pugui ser-li discutida.

Els precedents negatius pel Barça representen el 50%, mentre que els positius són l'altre 50. Tant al curs 15/16 com la temporada passada, la 18/19, el Barça es va deixar els punts suficients per a ser segon a la classificació, en detriment d'Athletic i Atlético, respectivament, però no se'n van deixar prou per a permetre una temporada aquest any. A la Lliga del conjunt basc el Barça va perdre 13 punts – cinc empats i una derrota – que, ara mateix, només donarien opció a l'Atlético a empatar a la taula, i això donaria la Lliga a les blaugrana per l'esmentat goal average. Per contra, el curs passat el Barça es va deixar 12 punts en empatar tres partits i perdre'n dos, cosa que ara faria que les blaugrana aixequessin de nou el títol amb, mínim, un punt de diferència.

Però per acabar, cal recordar el que va dir Alexia abans de visitar la Ciudad Deportiva Wanda. La de Mollet del Vallès va fer memòria i va parlar de la Lliga guanyada la temporada 12/13 on el Barça va ser capaç de remuntar una diferència de 7 punts en onze jornades a l'Athletic Club, victòria a San Mamés l'última jornada inclosa, per acabar amb un total de 76 punts, 2 per sobre el seu rival, i aixecar el títol de Lliga. Fent números, aquell any el Barça va remuntar una diferència total de 9 punts en dues jornades menys de les que queden ara. Si va ser possible una vegada, ho pot tornar a ser. Queda molta Lliga.

 

Notícies relacionades

Comenta