Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Amb la mel als llavis

La Costa Rica de Katherine Alvarado i Daniela Cruz es torna a quedar a les portes de disputar els seus primers Jocs Olímpics

CONCACAF

Costa Rica es torna a quedar amb la mel als llavis. La selecció integrada per les 'periques' Katherine Alvarado i Daniela Cruz ha deixat escapar una nova oportunitat per debutar en uns Jocs Olímpics. Com ve sent habitual en les darreres edicions, els Estats Units i el Canadà són els combinats de la CONCACAF que estaran a Tòquio 2020.

Atenes, Pequín, Londres, Rio de Janeiro i, en aquesta ocasió, Tòquio. Aquestes són les darreres seus olímpiques a les quals Costa Rica s'ha quedat a un sol pas de participar-hi, caient sempre a les semifinals del preolímpic. Aquesta vegada, la història s'ha tornat a repetir. Després de classificar-se en segona posició en la fase de grups, amb dues victòries contra Panamà (6-1) i Haití (0-2) i una derrota contra els Estats Units (6-0), la selecció costa-riquenya ha caigut per la mínima a les semifinals contra el Canadà (1-0), que n'ha tingut prou amb una diana de Jordyn Huitema en el minut 72 per torna a confirmar la seva participació en uns Jocs. L'altra classificada, complint amb els pronòstics, han estat els Estats Units. Així, des de Pequín 2008, canadenques i nord-americanes no falten a una cita olímpica. El pròxim 10 de febrer, ambdues seleccions jugaran la final del preolímpic sense res més en joc que l'honor, donat que la CONCACAF té reservada dues places per la cita olímpica.

La participació de les dues futbolistes de l'Espanyol ha estat desigual. D'una banda, Katherine Alvarado ha disputat gairebé tots els minuts de la competició, perquè en la darrera jornada de la fase de grups contra els Estats Units va ser substituïda al minut 65. De l'altra, Daniela Cruz s'ha hagut de conformar a veure les seves companyes des de la banqueta, donat que no ha disputat ni un sol minut en els quatre encontres que ha disputat Costa Rica.

En els Jocs de Tòquio hi participen 12 seleccions, de les quals ja se'n coneixen 8 participants: el Canadà, els Estats Units, el Japó -com a amfitriona-, Gran Bretanya, els Països Baixos, Suècia, Nova Zelanda i el Brasil. Les quatre places restants es troben pendents de resoldre en diverses parts del món. D'una banda, Camerun o Zàmbia jugarà una eliminatòria a doble partit -5 i 10 de març- on el guanyador obtindrà la classificació directa. El perdedor tindrà una nova oportunitat contra Xile en la repesca -9 i 15 d'abril-. D'altra banda, el preolímpic d'Àsia, que es resoldrà el mes de març, revelarà les altres dues seleccions.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta