Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Conveni firmat

Després de múltiples ajornaments, finalment s'ha firmat el primer conveni col·lectiu amb AFE, ACFF, Futbolistas ON i sense la RFEF

FC Barcelona

El primer conveni col·lectiu de la història del futbol femení ja és una realitat. Semblava que no arribaria mai, però gairebé any i mig després que comencessin les negociacions, ha arribat la tan esperada firma. La signatura ha arribat en un acte privat on han participat l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), l'Associació de Clubs del Futbol Femení (ACFF) i el sindicat Futbolistas ON, sense comptar amb el suport de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF). I per fer oficial la firma, sindicats i clubs s'han citat en un acte públic al Congrés dels Diputats, convertint així el dimecres 19 de febrer del 2020 com el dia per la història en el que es va presentar el I conveni col·lectiu del futbol femení.

Aquesta històrica firma no ha estat exempta de suspens. Per una banda, com s'ha comentat, aquest conveni s'ha signat sense la participació de la RFEF, dies després d'una roda de premsa on Andreu Camps, secretari general de l'estament, expliqués fins a tres opcions diferents que proposava la Federació. L'altre moment sorprenent de la signatura ha estat que inclòs l'acte de la pròpia firma ha tingut polèmica i és que, segons va informar Futbolistas ON, la AFE es va negar a signar el conveni a la seu del Consejo Superior de Deportes i va emplaçar a totes les parts implicades a realitzar l'acte privat a la seva seu.

D'altra banda, un dels majors problemes o impediments per signar aquest conveni col·lectiu eren els drets televisius, cosa que no queda solucionada amb aquesta signatura. L'ACFF ha pogut arribar a un acord amb el grup Mediapro, que donarà 100.000 euros a 11 clubs de la Primera Divisió a canvi d'actius audiovisuals (drets de Copa i publicitat al camp), dels que en quedaran fora Barça, Athletic Club, Tacón, Sevilla i Madrid. Així doncs, el conveni s'ha fet viable i s'ha pogut firmar, però la guerra televisiva continuarà seguint molt i molt present.

 

Deixant aquests detalls de banda, el I Conveni Col·lectiu del futbol femení és una realitat i inclourà els següents punts destacats:
· Tindrà caràcter retroactiu, amb data d'aplicació l'1 de juliol de 2019.
· S'estableix un salari mínim de 16.000 euros bruts anuals, amb un 75% de parcialitat de la jornada laboral. O el que vindria a ser el mateix, 12.000 euros.
· Jornada laboral de 7 hores diàries, 35 setmanals en còmput semestral sense incloure els períodes de concentració o desplaçaments. En el cas de desplaçament, el termini màxim serà de 72 hores.
· Descans d'un dia i mig setmanal.
· Vacances de 30 dies anuals.
· Apareix un protocol de maternitat. En un cas que una jugadora es quedi embarassada, aquesta podrà accedir a una renovació automàtica sense un límit en el contracte. Per contra, no hi ha cap apartat en relació amb la lactància.
· Es crea un plus per antiguitat. La recompensa seria d'entre els 2.000 euros, per un mínim de 6 temporades i els 3.500, per 9 o més temporades.

 

Notícies relacionades

Comenta