Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Tancar bé febrer abans d'una aturada vertiginosa

El Barça rep la visita del Madrid en la darrera jornada de Lliga abans dels tornejos de seleccions

Sandra Dihör (Futfem.cat)

Acaba el mes de febrer, arriba una nova aturada de seleccions i el Barça pot tancar aquest tram de temporada amb un ple de victòries. Després de guanyar la Supercopa i classificar-se per les semifinals de Copa de la Reina guanyant a la pròrroga, el conjunt blaugrana vol marxar a aquesta aturada amb, mínim, els mateixos 9 punts d'avantatge que manté a la taula per sobre de l'Atlético de Madrid. Per aconseguir-ho, haurà de guanyar el diumenge 1 de març, a les 12.00, al Madrid, un equip que està a només 2 punts del descens i arribarà amb urgències a l'estadi Johan Cruyff i també amb un equip molt diferent del de la primera volta.

A la prèvia del partit, Lluís Cortés ha parlat de la diferència clara entre l'equip de la jornada 7 i el d'ara: «El Madrid ha incorporat jugadores que tenen bastant nivell, com Valéria, Geyse o Rita, que són perilloses en transició amb velocitat davant i amb molta potència. Sí que és cert que no està guanyant tots els partits, però estan amb resultats ajustats contra grans rivals». A més a més, l'entrenador del Barça ha remarcat el canvi que ha suposat pel Madrid el mercat d'hivern i la millora que ha fet: «És un equip amb un punt d'anarquia potser, que aquests nous fitxatges els hi donen aquest plus d'imprevisibilitat. Són capaces de generar ocasions molt ràpides, un equip molt vertical i que en defensa tenen certs desajustos, però que les fan més imprevisibles».

Un nom destacat que s'ha mencionat diverses vegades ha estat el de Geyse Ferreira, futbolista que va arribar al mercat d'hivern i, en només 5 partits, ha marcat 5 gols i ha repartit 4 assistències, segons dades del web de la Primera Divisió. Cortés ha elogiat el nivell de la brasilera: «Sembla que el Madrid ha encertat amb aquest fitxatge. Té molta potència, té habilitat amb la pilota als peus, té gol i quan està prop de l'àrea té ganes de finalitzar i no s'ho pensa dues vegades. Haurem d'estar preparades per aquestes possibles transicions». D'altra banda, el tècnic nascut a Balaguer ha parlat de la propera aturada, on 9 internacionals espanyoles marxaran als Estats Units: «Ens trenca una mica tot, perquè venim d'una bona dinàmica. Per les que marxen això suposarà més quilòmetres, més partits i més competició; haurem de veure com es gestionen tots aquests minuts».

Pel que fa a la plantilla, Sandra Paños ha estat la protagonista en aquesta prèvia, marcada també per la reacció en fred del partit contra el Deportivo. Paños, suplent al ser partit de Copa, ha estat clara sobre què prefereix: «Es passa molt pitjor a la banqueta. Dins el camp tens més llibertat per poder comunicar-te amb les companyes i, a la banqueta, l'àrbitra et pot donar un toca d'atenció, que de fet va passar. Però bé, intentar ajudar toqui on toqui». A part, la portera alacantina també ha destacat la importància de tenir un toc d'atenció en el moment en què s'acosta el tram més dur del curs i on el Barça es jugarà més títols: «Crec que això va bé per adonar-te que tot pot passar en 90 minuts. S'agraeix tenir partits així perquè no és tot tan fàcil com pot semblar. El moment en què va venir va anar bé perquè la gent no desconnecti».

 

Notícies relacionades

Comenta