Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Dues gotes d'aigua

Els números de Jordi Ferrón amb l'Espanyol són pràcticament idèntics als del seu predecessor a la banqueta, Salvador Jaspe

Miguel López Mallach (Futfem.cat)

Després d'esgarrapar un meritori empat a Lezama, la Lliga s'atura durant dues setmanes pels compromisos de seleccions. Dues setmanes de relativa tranquil·litat que conviden a la reflexió. L'anterior entrenador de l'Espanyol, Salvador Jaspe, va ser acomiadat en el seu onzè partit oficial d'aquesta temporada, després de caure a domicili contra el Tacón (2-1). Casualment, també són onze els partits que duu l'actual tècnic, Jordi Ferrón, al capdavant de la banqueta 'perica'. Un terreny adobat per a la comparació.

D'una banda, en aquests onze encontres, Jaspe va aconseguir dos empats, nou derrotes i cap victòria; el balanç golejador va ser de 7 gols a favor i 24 en contra; i la salvació de l'equip es trobava a 8 punts de distància. De l'altra, Ferrón ha tret tres empats, vuit derrotes i cap triomf; el balanç golejador és de 7 gols a favor i 21 en contra; i la permanència se situa a 13 punts. D'aquesta manera, l'Espanyol de Ferrón ha sumat un punt més i ha encaixat tres gols menys que el del seu predecessor. No obstant això, la distància amb la permanència s'ha eixamplat 5 punts -aquí s'ha de tenir present que Ferrón duu un partit menys que Jaspe en Lliga, perquè un d'aquests onze disputats era de Copa de la Reina-.

Per vestir amb una mica de context la comparativa, és oportú donar un cop d'ull al calendari que han hagut d'afrontar ambdós entrenadors. En el cas de Jaspe, va debutar contra el Deportivo a domicili amb una derrota per 3 a 1. A partir d'allà, els rivals i els respectius resultats van ser els següents: València a casa (0-3), Madrid a fora (2-1), Real Sociedad a casa (0-1), Betis a casa (2-2), Sevilla a fora (4-0), Athletic Club a casa (1-2), Rayo Vallecano a fora (2-1), Atlético de Madrid a fora (3-0), Sporting Huelva a casa (0-0) i Tacón a fora (2-1). Pel que fa a Ferrón, tan sols arribar es va haver de batre en duel amb el totpoderós Barça a la Dani Jarque, encaixant un 0 a 4. A partir d'aquí, aquests van ser els propers contrincants: Levante a fora (1-1), Logroño a casa (1-3), Deportivo a casa (0-3), Valencia a fora (1-1), Madrid a casa (1-3), Real Sociedad a fora (4-1), Logroño a casa en partit de Copa de la Reina (0-2), Betis a fora (2-1), Sevilla a casa (0-1) i Athletic Club a fora (0-0).

És evident que el calendari no és l'única circumstància que concorre a l'hora de realitzar aquesta comparació, així com que les xifres no sempre reflecteixen de forma fidedigna les sensacions o la qualitat del joc que desplega un equip o l'altre. A més, pel camí s'ha produït una situació esperpèntica a la porteria -quan Jaspe es va quedar sense porteres del primer equip-, Ferrón s'ha trobat amb un projecte i unes circumstàncies que no ha pogut escollir, s'ha obert un mercat d'hivern on l'Espanyol però també els seus rivals s'han reforçat i han esclatat algunes bombes de rellotgeria com la dimissió del fins aleshores coordinador de la secció femenina, Lauren Florido, o la inesperada marxa d'una referent com Eli del Estal el passat 12 de febrer.

Tanmateix, en la situació crítica per la qual transita l'Espanyol durant tota la temporada, els números es converteixen en l'element més important. I si un para atenció a aquests, l'Espanyol de Jaspe i l'Espanyol de Ferrón són gairebé dues gotes d'aigua.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta