Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Jaume Llopis: «La nostra punta de referència està lesionada i ho estem pagant»

El segon entrenador de l'Espanyol ha lamentat que l'equip dugui quatre partits seguits sense marcar, un fet que no passava des de la temporada 2013/14

LaLiga

L'Espanyol s'està acostumant a construir el mateix relat sobre el terreny de joc: comença per darrere en el marcador i la seva apatia de cara a porteria fa impossible pensar en la remuntada. Però també s'està acostumant a construir el mateix relat en les declaracions post partit, que cada vegada recorden més a les de la temporada passada. El discurs de Jaume Llopis, el segon entrenador amb funcions de primer per la indisposició de Rubén Casado, ha estat un calc del que va elaborar el passat dimecres contra el Santa Teresa: destacar la lluita i les ocasions creades per després lamentar la manca de punteria.

«Insistim en el fet que ens falta gol, però en cap moment hem deixat de lluitar i crear ocasions. Potser el resultat no reflecteix que hàgim estat competitives, però si mires el partit veus un equip que ha arribat», ha valorat Llopis. En aquest context, resulta inevitable que el nom de la davantera lesionada de gravetat, Karpova, vagui com un fantasma en les últimes rodes de premsa. «La nostra punta de referència està lesionada i ho estem pagant. Tenim altres jugadores que estan actuant de davanteres, però no és el seu lloc natural. Això s'està notant».

Fent una mirada al passat, l'Espanyol no encadenava quatre partits seguits sense marcar des de la temporada 2013/14. Aleshores, el conjunt blanc-i-blau va signar un mal inici de curs després de caure contra Levante (0-2), Athletic Club (3-0), Barça (0-3) i Atlético de Madrid (1-0). Davant aquest dèficit, costa trobar un remei en les paraules del cos tècnic i de les jugadores. «Ens està faltant una espurna de sort de cara a porteria, però estem convençudes que el treball ens durà a treure bons resultats més endavant», ha apuntat Dulce, una de les capitanes de l'equip. «Hem de seguir, són les jugadores que tenim. Ja ho treballarem», ha esmentat Llopis, que no ha aclarit si el club acudirà al mercat per trobar una substituta de Karpova: «La directiva ho parlarà i, si ho creu convenient, es fitxarà una davantera. Nosaltres tenim poc a fer».

En clau catalana, la principal protagonista del partit ha estat l'exblaugrana Claudia Pina. La futbolista de Montcada i Reixach ha obert la llauna amb una definició brillant, la segona diana que marca amb la samarreta del Sevilla. «Estic molt contenta, és el meu primer gol de jugada. Sempre intentaré ajudar l'equip en el que pugui. Avui ha estat en forma de gol, així que molt feliç», ha celebrat Pina, que per altra banda ha hagut de lamentar la lesió de Natalia Gaitán en el minut 16: «[La victòria] va per a ella. Esperem que no sigui res greu i que en poc temps pugui estar amb nosaltres a la gespa». Un desig compartit amb el seu entrenador, Cristian Toro, que s'ha mostrat molt preocupat per la manca d'efectius: «Estem tenint molts problemes amb les lesions. Tenim una plantilla una mica curta i amb la lesió de Natalia només tenim 17 jugadores disponibles». Tanmateix, el tècnic argentí ha sabut treure la lectura positiva a les circumstàncies adverses: «Amb totes aquestes dificultats l'equip ha reaccionat bé. Hem aconseguit dues victòries seguides fora de casa, un fet que no es va donar en la temporada passada».

Al marge de la valoració general del partit, Llopis també s'ha centrat en alguns aspectes concrets. D'una banda, el carril esquerre de l'equip. Un carril ocupat per Joanna Vega, que ha sortit de titular i ha debutat amb el primer equip, però a qui li ha tocat bregar amb Payne, la futbolista més inspirada del Sevilla. «Crèiem que era una jugadora agressiva, que podia controlar a Payne. Però futbolistes tan bones no les pots controlar en totes les accions, és normal que en algunes hagi marxat. Però estic molt content amb el paper que ha fet», ha assenyalat Llopis. D'altra banda, la sorprenent substitució de Szymanowski per la juvenil Alicia en el minut 55. «Pensàvem que era una jugadora molt ràpida, profunda i que ens vindria bé per atacar aquest costat. Buscàvem més profunditat i guanyar l'esquena a les laterals», ha justificat el segon entrenador de l'Espanyol, que finalment no ha pogut celebrar cap triomf en els dos partits que ha dirigit en una setmana.

Amb la incògnita de Llopis o Casado, l'Espanyol té fixat per dimecres el compromís contra l'Athletic Club, que es va haver d'ajornar per diversos positius en el conjunt blanc-i-blau. «No tenim temps per plorar. Ja només estem pensant en el pròxim partit», ha asseverat Dulce, reflectint la voràgine de partits en aquest mes de novembre. «El fet de jugar cada tres o quatre dies, lògicament afecta les jugadores. El fet que hi hagi tants partits seguits no et permet donar continuïtat a una alineació, la qual cosa creiem que seria bo», ha lamentat Llopis, que també s'ha queixat de la manca de planificació: «El fet que t'avisin amb tan poc temps, també ho dificulta tot». El cert és que la Federació Espanyola va anunciar les dates de recuperació dels partits ajornats el diumenge. En el cas de l'Espanyol, només tres dies abans del partit, previst per aquest dimecres 18 de novembre a la Dani Jarque. L'horari, per això, encara és una incògnita.

 

Notícies relacionades

Comenta