Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Primer Barça-Real Madrid al Johan Cruyff, «el millor rival que hi ha a la Lliga»

Blaugranes i blanques se citen aquest diumenge 31 a l'estadi Johan Cruyff per primera vegada a la història

FC Barcelona

Aquesta temporada ben estranya continua sent la primera del Real Madrid en el futbol femení, per tant continua sent un any de moltes primeres vegades. Aquest diumenge 31 de gener, a partir de les 12.00 hores, se'n viurà una altra. I és que Barça i Real Madrid se citaran a l'estadi Johan Cruyff per disputar el primer partit en feu blaugrana entre aquestes dues entitats. Després de dos partits consecutius ajornats per positius de Covid a l'equip rival i sis en total a la Lliga, el Barça té moltíssimes ganes de tornar a competir i, a més, ho farà contra un conjunt del més alt nivell. I és que Lluís Cortés ho ha dit a la roda de premsa prèvia, el Real Madrid és: «el millor rival que hi ha a la Lliga».

L'entrenador del Barça ha elogiat el conjunt blanc, segon classificat a la taula, destacant-ne jugadores a cada línia: «El Real Madrid, com a equip camaleònic, és capaç d'adaptar-se. En sortida de pilota tant Ivana com Peter es poden associar bé, però després en transició són letals amb Jakobsson, Cardona, Asllani que poden generar molt perill. I per dins, jugadores com Tere Abelleira o Maite Oroz». A més, Cortés també ha destacat que «és un equip que ha anat a més» i que no tindrà res a veure aquest duel amb els precedents anteriors. Això és el 9 a 1 al Tacón jugat al Johan Cruyff la temporada passada o, més recentment, el 0 a 4 a Valdebebas a la primera jornada de Lliga.

El futbol serà protagonista al partit, però a la prèvia s'ha parlat molt de la inactivitat forçada del Barça. El tècnic de Balaguer ha remarcat la seva prioritat per jugar, la dificultat d'acceptar els ajornaments més en l'àmbit mental i ha aprofundit en la preparació física de l'equip: «No em preocupa. Si mirem dades de GPS d'alguns entrenaments, quan ens ho proposem, són molt més alts que en alguns partits. I que Mapi hagi de defensar Jenni o Asisat és una cosa que a la Lliga li passarà poques vegades». A part, Lluís Cortés també ha volgut destacar l'enorme feina dels serveis mèdics: «Vull agrair la feina als serveis mèdics que és increïble, sobretot a la nostra doctora, l'Eva Ferrer, que està dedicant moltes, moltes hores a què tot això funcioni». I també tocant el tema mèdic, s'ha anunciat que Gio Queiroz ha rebut l'alta, mentre que l'estat de Crnogorčević i Martens encara és una incògnita.

Una altra futbolista de la plantilla, Jenni Hermoso, ha comentat a la roda de premsa prèvia la setmana blaugrana, on ella i altres companyes han fet broma sobre convertir-se en models i, més seriosament, han organitzat una reunió amb la RFEF i les capitanes dels clubs: «Som conscients de la gravetat de la pandèmia, però també és una situació que ens preocupa. Ens hem reunit, hem intentat canviar alguns punts perquè aquesta Lliga continuï i s'acabi. Intentem fer el que depèn de nosaltres, però després hi ha coses alienes que no depenen de cada una». Davant aquesta situació, la davantera madrilenya ha afirmat que cada partit és important i que els 3 punts són vitals, ja que l'equip no sap «com anirà la Lliga» i que, mentalment, necessita seguir sumant.

 

Notícies relacionades

Comenta