Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Rècords a la vista

El Barça visita el Logroño amb l'opció d'establir tres nous rècords històrics del club amb una victòria

Pedro Salado (Futfem.cat)

El Barça ho guanya tot a la Lliga. Comptant els partits per victòries, només era qüestió de temps que alguns dels rècords històrics del club estiguessin a l'abast. I això és el que passarà el pròxim 6 de febrer, quan el Barça visiti el Logroño. Fins a tres rècords de l'equip es podran superar si l'equip blaugrana guanya al conjunt de La Rioja. D'una banda, el 14 de 14 en victòries és el millor inici de Lliga mai aconseguit, però en la temporada 11/12 el quinzè partit es va empatar a 3 contra l'Espanyol. D'altra, aquests 14 triomfs també suposen la millor ratxa dins una temporada, empatada també els cursos 14/15 i 19/20. Finalment, entre les temporades 12/13 i 13/14 es van sumar 18 victòries consecutives i, guanyant al Logroño, el Barça sumaria 19 partits seguits guanyant, establint un nou rècord històric.

Amb les xifres a la mà, la prèvia del partit s'ha centrat força en aquestes possibles fites. En declaracions a Barça TV, Lluís Cortés ho ha remarcat, però no s'ha volgut centrar en una xifra concreta, sinó en l'ambició constant: «Que hàgim guanyat tants partits seguits reforça molt la nostra idea. Això facilita les coses en gestió del dia a dia, però jo no em vull quedar amb 14 o 15, hem d'intentar guanyar-ne molts més. Aquest ha de ser l'objectiu». La mateixa línia ha seguit Andrea Pereira; els números són estimulants, però no són cabdals per la plantilla: «Ens centrem en cada partit. Els rècords és una cosa que et motiva més. Totes les victòries que estem aconseguint no són gens fàcils, esperem seguir així. Però no hi pensem».

Un altre aspecte destacable de l'enfrontament serà l'estadi on es disputarà el partit. Perquè el Barça no visitarà Las Gaunas, sinó que jugarà al Mundial 82. Això representa un canvi, és evident, però el tècnic blaugrana pensa que no ha de ser un problema: «Las Gaunas és un camp que sempre està bé, amb bones dimensions. Però jugarem en un camp de gespa artificial, que nosaltres alguns dies hi entrenem, i per tant no ha de ser una dificultat. És un condicionant per tots, però és extern i els hem d'obviar». Per la seva part, Pereira ha estat molt contundent en aquest aspecte: «Com a Barça no podem posar cap excusa, ens hem d'adaptar».

A part, Barça i Logroño s'enfronten a La Rioja el 6 de febrer, però també ho faran a Màlaga el dia 13 en la final de la Copa de la Reina 19/20. I això l'entrenador del Barça ho té present. «La final de la setmana que ve es comença a guanyar en el partit de demà. Hem de ser molt conscients que pot condicionar el següent partit on hi ha un títol en joc». Però el primer és centrar-se en l'enfrontament de Lliga i Cortés ha comentat les millores que ha tingut el Logroño: «Van amb les idees molt clares i amb un model de joc bastant definit. Sí que és cert que la dinàmica no era bona, van optar per un canvi d'entrenador i amb aquest han arribat bons resultats. El Logroño ha aconseguit punts, però encara en va necessitant». Igualment, els precedents són favorables al Barça, ja que ho ha guanyat tot i no ha encaixat cap gol.

Per aquest partit, Lluís Cortés s'ha endut 18 jugadores a La Rioja, amb l'única diferència respecte al partit del Levante que Jana Fernàndez no ha entrat a la llista de convocades. L'altra diferència és que, aquesta vegada, Mapi León viatja sense estar pendent d'una sanció i podrà tornar a jugar de titular al centre de la defensa, com havia fet fins ara en tots els partits de la temporada. Davant el Levante no ho va poder fer i Patri va acompanyar Pereira a l'eix. L'equip va deixar la porteria a zero i per això la central barcelonina està molt tranquil·la: «Tenim un equip on qualsevol de les 24 que som podria jugar de titular, ens complementem molt bé. La gent que puja del filial està habituada al nostre estil i qualsevol que jugui ho fa estupendament. L'altre dia va ser Patri i ho va fer de 10».

 

Notícies relacionades

Comenta