Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Lluís Cortés renova amb el Barça per una temporada, més una opcional

L'entrenador de Balaguer amplia el seu compromís amb l'equip fins, mínim, el curs 21/22

UEFA

Les bones notícies no arriben mai soles. Dos dies després d'aconseguir la classificació per la final de la Champions de Göteborg, el Barça ha anunciat la renovació de Lluís Cortés, l'artífex de l'èxit des de la banqueta. L'entrenador nascut a Balaguer, que acabava contracte aquest juny, ha acordat ampliar el seu contracte amb el Barça fins a la temporada 21/22, amb opció a una altra. En tres cursos al capdavant de l'equip, Cortés ha acumulat una Lliga, una Copa de la Reina, una Supercopa d'Espanya, una Copa Catalunya i dues classificacions per a finals de la Champions, les dues primeres a la història del club.

Lluís Cortés va arribar al Barça l'estiu de 2017, com a analista dins del cos tècnic de Fran Sánchez. Això va ser així fins gener de 2019, quan un darrer empat contra l'Espanyol al dia de Reis va ser la gota que va vessar el got. Sánchez va ser destituït i Cortés es va convertir en nou entrenador de l'equip. Amb experiència com a seleccionador català en diverses categories inferiors i ajudant de Natalia Arroyo a la selecció absoluta, el lleidatà va agafar el primer equip del Barça defensant una idea molt clara a la roda de premsa de la seva presentació: «El meu repte és que cada una intenti millorar la seva versió».

I si un es fixa en els resultats, es pot dir que ha aconseguit un èxit rotund. Lluís Cortés ha entrenat al Barça en 90 partits oficials – 60 a la Lliga, 19 a la Champions, 6 a la Copa de la Reina, 3 a la Supercopa i 2 a la Copa Catalunya – amb un balanç espectacular. 80 victòries, 4 empats i 6 derrotes en totes les competicions, o el que és el mateix, un Barça amb Lluís Cortés ha guanyat gairebé el 89% dels seus enfrontaments. Insistint molt que les seves jugadores s'havien de centrar en el que depenia d'elles mateixes, el tècnic balaguerí ha aconseguit formar un equip campió de molts títols, però aquesta època daurada acaba de començar.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Comenta