Més notícies de Primera

LA JORNADA

Mercat de fitxatges

Centenari lluny de ser somiat

Lluís Cortés complirà 100 partits a la banqueta en uns dies marcats per fortes tensions entre el vestidor i el cos tècnic

FC Barcelona

Al Barça li queden quatre partits de Lliga. El primer d'ells serà a Zubieta, contra la Real Sociedad, diumenge 20 a partir de les 17.00 hores. En aquest enfrontament, Lluís Cortés arribarà als 100 partits com a entrenador del Barça. Però això ha passat a ser molt secundari. El divendres 18, el diari Sport va publicar que les capitanes de l'equip es van reunir amb la direcció esportiva en representació de la plantilla i van demanar un relleu a la banqueta a la pròxima temporada. Després d'un any en el qual s'ha aconseguit la primera Champions i el primer triplet a la història del club, les jugadores creuen convenient un canvi d'entrenador, ja que l'alta intensitat dels darrers dos cursos ha influït a la convivència i s'ha viscut un desgast que no es pot reconduir, publicava el mateix diari Sport. Segons ha pogut saber Futfem.cat, les tensions internes existeixen, però no s'ha a demanar la dimissió del tècnic i les parts implicades tenen la voluntat d'arreglar la situació.

Per fer front a aquesta crisi, i en dia de prèvia de partit, el mateix Lluís Cortés i la capitana Vicky Losada han parlat de la situació als micròfons de Barça TV: «En un equip de tanta alta exigència competitiva i de tanta càrrega emocional, és normal que apareguin conflictes i moments de més tensió» ha declarat l'entrenador blaugrana, que en cap moment ha negat la informació publicada. Així i tot, el tècnic català s'ha mostrat convençut que el conflicte es podrà solucionar de portes endins: «Són situacions que s'han de resoldre a escala interna, que ja fa temps que s'està treballant. Jo fa temps que dic que s'han de fer canvis, sobretot quan guanyes. Perquè per seguir guanyant has de ser capaç d'adaptar-te i canviar certes coses».

Trobar una resolució al conflicte és primordial i, per aconseguir-ho, Cortés ha afirmat que cal parlar amb totes les parts per seguir endavant amb el projecte que el club té entre mans: «Hem de tenir en compte totes les parts implicades. Escoltar les jugadores és important i també ho és escoltar el cos tècnic. I saber que el club confia nosaltres amb aquest projecte és el més important de tot. Hem de canviar coses, és evident, però seguint sent fortes i seguint sent una família, com hem estat fins ara». Tot i aquestes declaracions, són temps convulsos per la família blaugrana que tot i ser un equip etern, té més problemes interns dels que podien ser imaginables, i no només amb alguna jugadora puntual.

Precisament, una de les jugadores que ha tingut clars problemes amb el cos tècnic ha estat la capitana, Vicky Losada. L'egarenca ja va dir el dia del seu comiat que el futbol no era només el que es veia diumenge i que ella volia gaudir del dia a dia, cosa que al Barça havia deixat de fer. Igualment, la migcampista ha volgut treure ferro a les informacions publicades, sense entrar en més detalls: «L'equip sempre ha respectat les jerarquies del club, el treball del cos tècnic; som un grup humà molt bo. Ha estat un any molt complicat per la Covid i la gent que treballa a l'elit sap que la tensió emocional és molt dura».

Amb tot això, Losada ha tornat a l'actualitat prevista, fent referència als quatre enfrontaments de Lliga que queden, començant per la visita al camp de la Real Sociedad diumenge 20 a les 17.00 hores. A més a més, ha demanat a l'aficionat blaugrana que focalitzi tota l'atenció en la temporada històrica que ha realitzat el Barça: «Ara queda una setmana, volem acabar guanyant els partits, donant una bona imatge, que el culer segueixi gaudint i que la gent se centri en el que hem aconseguit, que és molt complicat».

 

Notícies relacionades

Comenta